Şırnak Valiliği’nden, dün gece saatlerinden itibaren Silopi’de yaşanan olaylarla ilgili saatler sonra ilk açıklama geldi.

Valilik, yaptığı yazılı açıklamasında “ilçe sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden, güvenlik güçlerine saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiğini, çıkan olaylarda ikisi polis memuru beş kişinin yaralandığını ve üç kişinin öldüğünü” açıkladı.

Valilik açıklamasında, "Güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir" denilerek, operasyonların devam edeceğinin işareti de verildi.

15 KİŞİ YARALANDI

Hala polis ablukasının ve çatışmaların devam ettiği Silopi'de yaşanan polis saldırısı sonucunda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, Valiliğin açıklamasının aksine 15 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Silopi'den gazeteci Mehmet Zeki Çiçek BBC Türkçe'ye verdiği bilgide 13 kişin ateşli silahlarla, 2 kişinin de polis tarafından darp edilerek yaralandığını aktardı.