Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 29 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 29 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

DÜN NELER YAŞANDI?

* HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Meclis Genel Kurulu’nda DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınmadığını hatırlatarak, “Hurşit Külter’in akıbetini öğrenmek istiyoruz” ve “Hurşit Külter nerede?” sorusunu sordu.

Demirel, “Hurşit Külter’in de akıbetinin faili meçhul olarak kalmasının önüne geçilmesi için Genel Kurul’dan bir grup heyetin Şırnak’a giderek Külter’in durumunu tespit etmesi ve orada yaşananları görmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

* HDP’li vekillerin 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan Hurşit Külter’in durumunu sorduğu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, konunun araştırılması için İçişleri Bakanlığı’nın bir müfettişi görevlendirdiğini açıkladı.

Hurşit Külter ile ilgili 27 Mayıs'tan itibaren neler yaşandığını şuradan inceleyebilirsiniz.