Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında, İstanbul ve Ankara'dan bir muvazzaf albay ve 4 emekli generalin polis nezaretinde Ankara Adliyesi'ne getirilmesi istendi.

Soruşturmada, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar, polis eşliğinde Ankara Adliyesi'ne geldi.

İstanbul'da bulunan dönemin İstihbarat Başkanı Emekli Tümgeneral Yücel Özsır ve muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya da ifadelerine başvurulmak üzere Ankara'ya getirilecek.

Emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan'da yürütülen tankların bağlı olduğu birlik olan Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümen Komutanı'ydı.

HAYRÜNNİSA GÜL'LE TOKALAŞMAMIŞTI

2007 yılında Ankara Garnizon Komutanı olan Aslan Güner ise protokoldeki tavrıyla gündeme gelmişti. Güner'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KKTC'den dönüşünde Hayrünnisa Gül'le tokalaşmadığı yönünde haberler çıkmıştı.

28 ŞUBAT SÜRECİ

28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı olduğu söylenen, ordu ve bürokrasi merkezli süreç. Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan bir süreçtir. Yaşananlar, post-modern darbe olarak da adlandırılmıştır. (NTVMSNBC, Wikipedia)