MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili davada yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme salonunda tutuklanan Berberoğlu, "Yaşadıklarımız bir çizgi film gibidir. Ben bu cezaevinden kısa sürede çıkacağım bu kararı verenler tarih önünde mahkûm olacak" dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında ‘siyasal ve askeri casusluk’ ve ‘FETÖ'ye yardım ve yataklıktan 25 yıl hapis cezası verildi. Önce müebbet hapis verilen Berberoğlu’nun cezası daha sonra 25 yıla düşürüldü. Berberoğlu 'babalık haklarından' da men edildi.

Tutuklama kararının ardından adliyede açıklanma yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Berberoğlu'nun duruşmanın ardından yaptığı kısa konuşmayı aktardı.

Yarkadaş’ın aktardığına göre, Berberoğlu "Yaşadıklarımız bir çizgi film gibidir. Sanki biz de o oyunun içindeki aktörler gibiyiz. Bir komedinin içindeyiz. Bu cezayı bana verenler şunu bilsinler, ben bu cezaevine girerim, çıkarım, yatarım, vatanım için yatarım. Vatanımız sağ olsun. Yargı yoluyla hesaplaşmayı sürdüreceğim. Ben bu cezaevinden kısa sürede çıkacağım bu kararı verenler tarih önünde mahkûm olacak" dedi. 

Çağlayan Adliyesi'ndeki işlemleri süren Berberoğlu'nun daha sonra Silivri Cezaevi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkındaki yargılama devam edecek.