Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 22 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda, gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 22 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

'O DÖNEM GİZLİ, BUGÜN ALENİ'

Şırnak Barosu üyesi ve "Cizre Jitem Davası" müşteki avukatı olan Veysel Vesek, DİHA’ya Külter’in şahsında gözaltında kayıplarla ilgili açıklamada bulundu.

Vesek, "Gözaltında kayıplar geçmişte gizlice yapılıyordu şimdi göz göre göre yapılıyor. Kamuoyunun, basının tanıklığı önünde. 90'larda OHAL döneminde yurttaşlar kaybediliyordu şimdi ise bir nevi OHAL anlamına gelen sokağa çıkma yasağı sürecinde Külter kaybedildi. 90'lar ile bu günün ortak bir özelliği de var oda kayıpları kimsenin üstlenmemesi. Bu savaş politikalarının bir parçasıdır ve bugün Külter şahsında uygulanıyor" diye konuştu. 

'KÜLTER’İN YAŞADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Vesek, sözlerine şöyle devam etti: "Külter için artık savcılık başvurusu falan aşıldı. Uluslararası hukukun devreye girmesi lazım. BM Kayıplar Komisyonu'nu daha etkili hale getirmek gerekiyor. Meclis'i bu konuda daha etkili hale getirmeliyiz. Kamuoyunu devreye girmeli, durmadan Külter'in nerede olduğunu sormamız gerekiyor. Külter'in halen yaşadığını düşünüyorum."

Hurşit Külter'le ilgili 27 Mayıs'tan bu yana yaşananlara şuradan bakabilirsiniz.