Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde 2016 Şeffaflık Ödülleri, medya dalında gazeteci Çiğdem Toker, kurumsal alanda Ovacık belediyesi adına Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yurttaş/sivil inisiyatif dalında Açık Açık Derneği’ne verildi.

9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde yolsuzluğa karşı mücadeleye ilişkin çabaların desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirliği yerleştirmeye yönelik bireysel ya da kurumsal eylem veya girişimlerin teşvik edilmesi amacıyla veriliyor.

Medyada Çiğdem Toker Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker’in tüm gazetecilik yaşamı boyunca sürdürdüğü yolsuzluk karşıtı tutum ve çalışmalarıyla nedeniyle ödele layık görüldüğü belirtildi.

Kurumsalda Ovacık belediyesi Tunceli Ovacık Ovacık belediyesinin ‘yönetime dair her konuya halkın doğrudan katılmasına olanak tanıyan örgütlenme biçimi, demokrasinin tüm dünyada hakim şekilci uygulamasının çok ötesine geçerek katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirliği yönetim anlayışının temel ilkeleri olarak belirlediğine’ dikkat çekildi.

Yurttaş/sivil inisiyatif dalında Açık Açık Derneği Açık Açık Derneği’nin de ‘şeffaflık ve hesap verebilirliğini artırmak adına hayata geçirdikleri  çalışmalar’ı bulunduğuna işaret edildi.

Bölge Ofisi’ne teşvik Novo Nordisk Yakın Doğu Bölge Ofisi, ‘iş dünyasında şeffaflığı yaygınlaştırmak ve yolsuzlukla mücadele etmek adına değerli uygulamalarıyla’ ödüle lâyık görüldü.