İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah eş zamanlı olarak, Beyoğlu başta olmak üzere, çok sayıda ilçede bulanan evlere baskınlar düzenlendi.

Baskınlarda gözaltına alınanlardan ikisi ise gazeteci. Özgür Gündem gazetesi çalışanı Zozan Eser ve Evrensel gazetesi muhabiri Sadiye Eser de gözaltına alındı.

Polis, evlerde bulunan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara, kitaplara, CD, flaş bellek ve cezaevinden gelen mektuplara el koydu.

Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'nde ise Serhat Baysal’ın (22) evini basan özel harekat polislerinin, evdeki Özgür Gündem gazetesi ve Demokratik Modernite dergisine el koymasına tepki gösteren ev halkına, "Bu illegal bir gazetedir. Siz bunların sahibini, geçmişini biliyor musunuz" dediği öne sürüldü. Polise "O zaman evdeki Posta gazetesini de alın" diyen ev halkına ise, polislerin dalga geçerek karşılık verdiği aktarıldı.

Operasyon sonucu kaç kişinin gözaltına alındığı henüz netleşmedi. Gözaltına alınanlar kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü TMŞ'ye götürüldü.