Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kapatılan 17 Aralık soruşturmasına ilişkin takipsizlik kararının altında imzası bulunan savcı Ekrem Aydıner’in kınama cezasını kaldırdı. Sicili 'sıfırlanan' Aydıner'in böylece terfi etmesinin önündeki engel de kalkmış oldu.

OTEL FATURASINI İŞADAMI ÖDEMİŞTİ

Aydıner, 2011 yılında beş günlük otel konaklama ücretini Kadıköy merkezli bir şirketin sahibine ödettirdiği gerekçesiyle kınama cezası almıştı. Şirket sahibinin söz konusu ödemeyi yaptığına dair müfettiş tespitleri sonrasında Aydıner hakkında 'kusurlu veya uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzu ile şahsi onur ve saygınlığını yitirdiği' gerekçesiyle kınama cezası verilmişti.

OY ÇOKLUĞUYLA KALDIRILDI

Arzu Yıldız'ın Grihat'ta yer alan haberine göre, 27 Mayıs tarihli HSYK toplantısında bu ceza oy çokluğuyla kaldırıldı.

ZARRAB VE BAKAN ÇOCUKLARI HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI

17 Aralık soruşturmasına sonradan atanan savcı Ekrem Aydıner, soruşturma savcılarının dosyadan el çektirilmesinin ardından 17 Ekim 2014’te, işadamı Reza Zarrab, Süleyman Aslan, Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında ‘Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.