Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Gençlik Kolları, 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A.’nın cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasını protesto etti. Eylemciler, olaya tepkilerini, kollarına taktıkları plastik kelepçe ile gösterdi.

CHP Kadıköy Gençlik Kolları üyesi bir grup, akşam saatlerinde Boğa Meydanı’nda toplandı. ‘Mehmet Emin yalnız değildir’ yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, ‘Emin yoldaş yalnız değildir’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ve ‘Tutuklamalar, gözaltılar bizi yıldıramaz’ şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Pamir Küçükçınar, M.E.A.’nın arkadaşlarının gözleri önünde gözaltına alınıp ardından da tutuklanmasını eleştirdi.

Küçükçınar, “Nasıl bir tahammülsüzlük, nasıl bir nefrettir ki bu 16 yaşındaki bir gencin tutuklu yargılanmasına karar verilmiştir. Hırsızlıkları ayan beyan ortaya çıkmış koca koca adamların yargılanmaları aylardır erteleniyorken, 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. için bir gecede tutuklama kararı hangi gerekçe ile çıkartılmıştır? Sizlere buradan sormak istiyorum. Hırsızlar, katiller, diri diri insan yakanların tutuksuz yargılandıkları davalar zaman aşımından düşerken ve dönemin başbakanı bu durum için ‘hayırlı olsun’ diyebiliyorken, bizim arkadaşımızın tutuklu yargılanması hangi adalet sistemine dayandırılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Eyleme katılanların M.E.A.'nın tutuklanmasını protesto etmek için kollarına taktıkları plastik kelepçeler dikkat çekti. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.