Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus kentinde Türkiye'nin desteklediği ÖSO gruplarından ayrılan 150 kişinin, YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri(DGS) saflarına geçtiği öne sürüldü.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, ÖSO'cular aileleriyle ve silahlarıyla DSG'ye katıldı.

Demokratik Suriye Güçleri (DGS) kaynakları, Türkiye'nin eğitip donattığı ve Fırat Kalkanı'nda kullandığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarından ayrılmaların devam ettiğini söyledi.

YPG'nin içinde yer aldığı DGS kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cerablus'ta ÖSO'ya bağlı El Sehva ve Cephel Şerkiya gruplarından 150 militan firar ederek DSG'ye katıldı.

Cerablus'tan Minbiç'e geçerek DSG'ye bağlı Minbiç Askeri Meclisi'ne katılanlar, ÖSO'dan ayrıldıklarına dair açıklama da yaptı.

DEYR EZ ZOR'DA SAVAŞACAKLAR

ÖSO'dan ayrılanlar, Deyr er Zor vilayeti nüfusuna kayıtlı ve DSG'de eğitim aldıktan sonra DSG'ye bağlı Deyr er Zor Askeri Meclisi çatısı altında bölgenin kırsalında IŞİD ile savaşacak.

20'Sİ KAÇARKEN YAKALANDI

Öte yandan ÖSO'ya bağlı Safva Tümeni'nin ÖSO'dan silahlı bir grubu Minbiç bölgesinde DSG saflarına geçmeye çalışırken yakaladığı belirtildi. Yakalanan 20 kişinin Cerablus'a götürüldüğü öğrenildi.

Minbiç Askeri Meclisi Komutanı Faruk Kobani, Cerablus'taki 150 ÖSO üyesinin kendilerine sığındığını öne sürerek şöyle konuştu:

''Cerablus'tan gelerek bize katıldılar. ÖSO'dan rahatsız olduklarını dile getirdiler. 150 kişi aileleri ve silahlarıyla bize katıldı. ÖSO'dan ayrılıp bize katılmaya gelen 20 kişi ise Menbiç yolunda, Sacur Çayı yakınında ÖSO'cular tarafından silahlarıyla birlikte yakalandı."

(Kaynak: Sputnik)