İbrahim Aras'ın hayatını kaybetmesi sonrası Adana'nın Hürriyet mahallesi karıştı. Aras'ın cenazesinin otopsi için götürüldüğü Adli Tıp'a önünde açıklama yapan BDP İl Başkanı Uğur Bayrak "15 yaşındaki bir çocuğun kafasını doğrudan parçalayan bir zihniyete ne isim koyamadıklarını bile bilemediklerini" söyleyerek, kentte yaşayan tüm herkesi hayatı durdurarak Aras'ın yarın (pazartesi) kaldırılacak cenazesine çağırdı.

15 yaşındaki İbrahim Aras'ın, polisin zırhlı araçtan attığı iddia edilen ve ses bombası olduğu belirtilen cisimle hayatını kaybetmesinin ardından olayın yaşandığı Hürriyet mahallesi, polisin yeniden mahalleye girmesi üzerine yine karıştı. Yapılan savcılık incelemesinin ardından Aras'ın cenazesi otopsi için Adli tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Aras'ın cenazesinin kaldırıldığı Adli Tıp önünde ise hem ailesinin hem de yurttaşların bekleyişi sürüyor. Otopsi işlemi devam ederken, aile ile birlikte kurum önüne gelen BDP İl Başkanı Uğur Bayrak burada yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulundu.

Bugün yapılanın bir katliam ve vahşet olduğunu ifade eden Bayrak, 15 yaşındaki bir çocuğun kafasını doğrudan parçalayan bir zihniyete ne isim koyacaklarını bile bilemediklerini söyledi. Bayrak, "Bizim tek inancımız diyalog sürecinin mimarı PKK lideri Abdullah Öcalan'dır" dedi.

Aras'ın cenazesi yarın Dağlıoğlu mahallesinde defnedilecek.