Diyarbakır Barosu, Sur’da 303 gün önce öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi için Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi.

Çok sayıda avukatın katıldığı eyleme, görevlerinden uzaklaştırılan, aralarında Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Ümit Biçer’in de bulunduğu Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi üyesi akademisyenler ile KESK Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri de destek verdi.

Açıklamada, üzerinde Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı “Seni unutmayacağız” pankartı taşındı.

Açıklamada konuşan Diyarbakır Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen, Tahir Elçi’nin adalete, barışa, insan haklarına ve demokrasiye ömrünü adayan ender bir hukukçu olduğunu belirterek, Elçi cinayetiyle ülkenin kaos ve karanlığa sürüklenmek istendiğini ifade etti.

'TAHİR ELÇİ DOSYASININ SAVCISI YOK'

Elçi soruşturmasını yürüten savcının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tayini çıktığına ve şu anda dosyaya bakan savcının olmadığına dikkat çeken Özmen, “15 Temmuz’dan sonra Elçi dosyasının savcısı yok. O günden sonra dosyada hiçbir işlem yapılmadı” dedi.

'TANIK İFADESİ DOĞRU DEĞİL'

Elçi cinayeti ile ilgili bazı “tanık” ifadelerine dayanılarak basında manipülatif ve gerçek dışı haberler yapıldığını da söyleyen Özmen, “Soruşturma savcısı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığımız görüşmelerde çok iyi biliyoruz. Eğer soruşturma savcısı bizi yanıltmamışsa dosyada böyle tanık ifadesi yok. Bu tür haberler dosyayı sulandırmaya ve ortalığı bulandırmaya yöneliktir” dedi.

BAŞSAVCILIĞA ÇAĞRI

Elçi soruşturması ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıda bulunan Özmen, “Bu soruşturma gerçek delillerle ve baronun katılımıyla şeffaf bir şekilde yürütülmeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DİHA