Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminden sonra basına yansıyan cezaevlerindeki intihar iddialarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

Cezaevlerinde tutuklu bulunan her kişinin devletin sorumluluğu altında olduğunu ifade eden Biçer, cezaevinde intihar olaylarının yaşanmasının uygulamada bir eksikliğe işaret olduğuna vurgu yaptı.

İntihar ettiği iddia edilen tutukluların ailelerinin kuşkuları olduğunu dile getiren Biçer, kuşkuların giderilmesi için Adalet Bakanlığı’nın açıklama yapması gerektiğini belirterek, Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

* 15 Temmuz sonrasından bugüne kadar her cezaevi ve tutukluluk gerekçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç intihar vakası gerçekleşti?

* Cezaevinde intihar eden isimlerden kaç tanesi FETÖ soruşturması kapmasında tutuklu bulunmaktaydı?

* Cezaevlerinde tutuklu bulunan ve FETÖ ile ilgili önemli bilgilere sahip olduğu iddia edildiği basına yansıyan isimlerden intihar edenler kimlerdi?

* 15 Temmuz’dan sonra intihar ettiği iddia edilen tutuklular hangi cezaevlerinde intihar etti?

* İntihar ettiği iddia edilen tutukluların FETÖ soruşturması kapsamında yargılandığı özel dosyaları var mıydı?

* 15 Temmuz sonrası cezaevinde intihar ettiği iddia edilen tutukluların ön ve kapsamlı otopsileri kimler tarafından nerede yapıldı?