Akşam’dan Helin Alp’in haberine göre, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, açlık grevleri sürecinde İmralı'ya yaptığı ziyaretteki önemli bir ayrıntıyı paylaştı: 'Ağabeyim 15-20 gün içinde yeni açılım olabileceğini söyledi. 'Derin güçler sabote etmezse, bu açılımdan netice alınabilir' dedi.'

Mehmet Öcalan'ın açıklamaları şöyle:

AVUKATLARINI SORMUŞ

Görüşmeye 25 dakika gelmedi. Müdüre, neden geciktiğini sordum. Oradaki diğer hükümlülerle görüştüğünü, 'avukatlarının neden gelmediğini' sorduğunu ifade etti. Ağabeyim daha sonra yanıma getirildi. Ancak yaptığımız görüşmede, avukatlarını görmek isteyip istememe konusunu benimle paylaşmadı. Devlete, 'avukatlarımla görüşmek istemiyorum' dediyse, bunu bilemem. Ne biliyorsa, devlet biliyor. Ama benim görüşüm, Öcalan'ın avukatlarını beklediği yönünde. Gündemdeki öncelikli konu açlık grevleriydi. Zaten benim adaya götürülüş sebebim de bu konuydu. Açlık grevi eylemcilerinin durumunu sordu ve 'açlık grevleri benim için yapılıyorsa, mesaj yerini bulmuştur. Bu insanlara yazıktır. Açlık grevine son versinler' dedi.

'YENİ AÇILIM OLABİLİR'

Görüşme süremiz fazla değildi. Buna rağmen açlık grevi dışında çok önemli bir konuya daha değindi. Bunu ilk kez şimdi açıklıyorum. Ağabeyim 15 - 20 gün içinde yeni bir açılım olabileceğini söyledi ve 'devlet oyalama taktiği uygulamazsa ve derin güçler sabote etmezse, bu açılımdan netice alınabilir' dedi.

DERİN GÜÇ ENDİŞESİ

Tek endişesi, kendi tabiriyle 'derin güçlerin' yeni açılım sürecini engellemesiydi. Bunu da, 'derin güçler yine devreye girerse açılımı kapatabilirler' diyerek ifade etti. Abdullah Öcalan, yeni bir açılım konusunda da, 'Mesele Kürt sorunudur. Demokratik şekilde iki tarafı incitmeden ortak bir yol bulabiliriz. Olumlu bir açılım adımı atılırsa sonsuza kadar katkı sunarım' dedi.