Emniyette polislere yönelik gözaltılara yenileri eklendi.

Gözaltılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Savcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında yapıldı.

Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, istihbarattan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Eski Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile komiser, komiser yardımcısı ve polis memurları olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, 137 telefon hattını usülsüz dinlediği ifade edildi.

Zanlıların, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma" suçlamalarıyla emniyette ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Son olarak 22 Eylül'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla 10 ilde operasyon düzenlenmişti.

İstanbul'da 22 Temmuz ve 5 Ağustos tarihlerinde, Gülen Cemaati ile ilişkili oldukları iddia edilen polislere yönelik yasadışı dinleme suçlamasıyla operasyonlar düzenlenmiş, 42 polis tutuklanmıştı.