36. İstanbul Kitap Fuarı, imza etkinlikleri, panel ve  söyleşilerle sona erdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Seher" kitabını imzalayanlar arasında olan yazar Murathan Mungan, “İmzamız Türkiye'nin demokratikleşmesine, barışın gelmesine vesile olsun” dedi. 

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı sonra erdi. "İyi ki varsın edebiyat" temasıyla gerçekleştirilen fuara, yurt içi ve yurt dışından 820 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu yer aldı. Panel, söyleşi, çocuk ve imza etkinlikleriyle birlikte 295 etkinlik gerçekleştirildi. 

Fuarın başladığı ilk gün yazarlar tarafından imzalanan Seher, 6 bin kadar satış yaparken son günde de gerçekleştirilen imza etkinliğine yüzlerce kişi katıldı.

Dipnot Yayınları’ndan çıkan "Seher" kitabını yazarlar, Ahmet Telli, Aslı Tohumcu, Ayşegül Tözeren, Ercan Kesal, Figen Şakacı, Haydar Ergülen, Mehtap Ceyran, Murathan Mungan, Nurcan Baysal, Sezai Sarıoğlu, Şebnem İşigüzel, Şükrü Erbaş ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder imzaladı. "Seher"e ilginin yoğun olduğunu söyleyen Dipnot Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Emir Ali Türkmen, fuar boyunca 6 bin civarında kitabın satıldığını belirtti. Etkinliğe katılan yüzlerce kişi saatler öncesinde etkinliğin yapılacağı salonda hazır bulunurken, uzun kuyruklar oluştu. 

Kitabı imzalayanlar arasında olan yazar Aslı Tohumcu, bugün kendisinin bu kuyrukta olup, "Demirtaş'a imzalatmam gerekirken, ben kitabı imzalıyorum. Bu acı bir durum" dedi. Yazar Murathan Mungan bunun bir dayanışma imzası olduğunu belirtti. Mungan, "Umarım bu imzamız Türkiye'nin demokratikleşmesine, barışın gelmesine, haksız yere tutuklanan insanların serbest kalmasına vesile olur. İmzamla, hayatımla, mesleğimle buradayım" dedi.