Antalya’da 6 yıl önce 13 yaşındaki kızını 5 bin lira karşılığında sözleşmeyle satan babaya 7 yıl 9 ay, kızı satın alan kişiye ise 24 yıl hapis cezası verildi.

 

ANTALYA - Bugün 19 yaşında olan E.Y. isimli kızını 6 yıl önce 5 bin lira karşılığında sattığı öne sürülen baba ile küçük kıza tecavüz etmekle suçlanan 54 yaşındaki hırdavatçı Y.A.’nın yargılandığı davanın 3. duruşmasında karar çıktı.

 

Mahkeme heyeti, kızı satın alan Y.A.’yı “cinsel istismar amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “zincirleme olarak cinsel saldırı” suçlamalarından toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

Y.A. ile sözleşme yaptığı iddiası ile 5 bin lira karşılığında kızını bu kişiye teslim eden baba O.Y.’ye de “cinsel amaçlı özgürlüğünün kısıtlanmasına ve cinsel saldırıya yardım etmek” suçlarından 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

 

Mahkeme heyeti, O.Y.’nin 3 yıl 10 ay 22 gün velayet hakkının da ertelenmesine karar verdi.

 

Ortadan kaybolan baba O.Y., görüldüğü yerde yakalanarak cezaevine konulacak.

 

UTANÇ SÖZLEŞMESİ
İddialara göre; şu anda 19 yaşında olan E.Y., 2006 yılında babası O.Y. tarafından oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Y.A.’ya 5 bin lira karşılığında satıldı.

 

Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı.

 

E.Y.’nin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye "Kızımı 5 milyon (5 bin TL) liraya sattım. 12.2.2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.’yi O.A.’ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Y.A.’nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum’ diye yazılmıştı.