Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı’nın daha ilk günden polisi akladığı, ilk polis kriminal raporunda suçun PKK’ye yıkıldığı 12 yaşundaki Nihat Kazanhan cinayetinde, ateşlenen tüfeğin tutuklanan polis Hayri Vural’a ait olduğu ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak günü polis saldırısı sırasında açılan ateşle hayatını kaybeden Nihat Kazanhan’ın ölümünde kullanılan silahın kime ait olduğu belirlendi.

diken.com.tr'de yer alan habere göre Kazanhan’ın vurulma anı görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından olay yerindeki boş mermi kovanları Malatya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı’na gönderilmişti. İnceleme sonucunda mermi kovanlarının önceki gün tutuklanan Hayri Vural isimli polise zimmetli av tüfeğine ait olduğu belirlendi.

Daha önce hazırlanan polis kriminal raporunda Kazanhan’ın ölümüne neden olan silahın av tüfeği olduğu belirtilmiş ve raporda polis envanterinde böyle bir silah kullanılmadığı belirtilmişti.

Raporda “Ancak bölge yerleşim bu tür av tüfeklerinin ve malzemelerinin örgüt mensupları ve müzahir kitle tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığı bilinmektedir” ifadeleriyle PKK vurgusu yapılmıştı.