Emniyet Müdürlüğü mensuplarına yönelik “yasadışı dinleme” soruşturmaları kapsamında adliyeye sevk edilen 17 kişiden eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 12 kişi tutuklandı, 5 kişi serbest bırakıldı.

Tutuklananlar şöyle: Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hikmet Kopar, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Erol Demirhan, Hayati Başdağ.

Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın tutuklanma gerekçeleri arasında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" de var.

Dün de sekiz polis tutuklanmıştı. Polislerin isimleri şöyle: Ercan Palaz, Şeref Bolat, İsmail Torlak, Fatih Kırcı, Ramazan Altınışık, Selahattin Ergin, Mehmet Dilaver ve Mesut Yılmaz.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "casusluk" ve "yasadışı dinleme" soruşturmaları kapsamında 22 Temmuz'da haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 115 emniyet görevlisinden 102'sini gözaltına almıştı.

Adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66'sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilmişti. Dün tutuklananlarla birlikte şu ana kadar 20 polis tutuklanmış oldu.

Casuslukla suçlanan 49 polis hakkındaki kararın açıklanması bekleniyor.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, gece adliyeye sevk edilen polislerin Çağlayan Adliyesi önünde bekleyen ailelerini ziyaret etti.

Şükür, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek gerektiğini belirterek "Bu uygulamalar, bu işkence, bu zulme ve toplumu ayrıştıracak şekilde konuşan bu insanlara tabii ki bir Yavuz çıkıp son verecektir. Bugün birçok vicdan tutuklandı aslında” dedi. (bianet)