Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde hayatını kaybedenler için Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) anma programı düzenlendi. Katliama ilişkin fotoğraf sergisinin düzenlendiği etkinlikte, sinevizyon gösterimi yapıldı ve barış balonları uçuruldu. 
 
Anmaya, CHP milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, HDP milletvekilileri Mithat Sancar, Müslüm Doğan, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Pelin Bektaş, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, KESK Eş Genel başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, Türk Tabipleri Odası MYK üyesi Selma Güngör, Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgülü'nün yanı sıra İHD, 78'liler Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ankara Dayanışma Akademisi'nden temsilciler katıldı. 
 
Avukat Mehtap Sakinci Çoşgun, katliamda kendisi gibi avukat olan eşi Uygar Çoşgun'u kaybetmişti. Katliam sonrası kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin başkanlığını sürdüren Coşgun, anmada söz aldı. 
 
Büyük bir adalet mücadelesinin ilk adımlarını geride bıraktıklarını söyleyen Çoşgun, "Çoluk çocuk, yaşlı genç herkesin sahip çıkması gereken bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz bu sürecin neferlereyiz" dedi. 10 Ekim davasını takip etme çağrısında bulunan Coşgun, katliamda hayatını kaybedenler için halen bir anıt yapılmamasına tepki göstererek,"Adaletin gelmesi ve yitirdiklerimiz için hep beraber olmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
'ÖZÜRDEN BİLE ACİZLER'
 
10 Ekim'de yaşamını yitiren Mehmet Ali Kılıç'ın babası Kemal Kılıç, adalet mücadelesinde kendilerini üzen konu hakkınızda değerlendirmede bulunarak, "Devletin gözü önünde katliam yaşandı, 102 can öldü. Kamu görevlileri hiçbir sorumluluk üstlenmedi. Oysa IŞİD'i kollayan esas katilleri biz biliyoruz. Bu katliamı göz yuman kolluk görevlilerinin yangı önüne çıkarılmasını istiyorum" dedi.
 
Kılıç, AKP'li yetkililere, "İstifayı bırakın, özür dilemekten bile aciz durumdalar" sözüyle tepki gösterdi. 

HALEN TEDAVİ ALTINDA
 
Katliamda yaralanan ve tedavisi süren Cihan Andıç'ın babası Ahmet Andıç, aradan geçen zamana rağmen oğlunun halen hastanede olduğunu hatırlatarak,"Ondan size selam getirdim. Biraz tedavisi uzadı ama umut en politik duygudur. Biz Cihan'ı ayağa kaldırıp toplumsal yaşama katacağız" dedi.