10 Ekim katliamı sonrası “kan anonsu” yapan Haber Sen MYK üyesi Rüzgâr hakkında “provokatörlük” suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Rüzgâr, “Elimde megafonu gören sağlık görevlilerinin kan ihtiyacı olduğunu söylediğinden, ben de bunun üzerine kan anonsu yaptım. Hastane görevlileri de benden megafonu alarak kan anonsu yaptı” dedi.

Burcu Cansu’nun BirGün’de yer alan haberine göre, 10 Ekim Katliamı sonrası “kan anonsu” yaptığı için dönemin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından hedef gösterilen Rüzgar hakkında, "Kamu görevini usulsüz üstlenilmesi" suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

KESK MYK üyeleri, Haber Sen temsilcilerinin yanı sıra CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hilmi Yarayıcı da duruşmayı izledi.

'SAĞLIK GÖREVLİLERİ KAN ANONSU İSTEDİ'

Hakim karşısına çıkan Rüzgar ifadesinde, amacının insanlara yardım etmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Sendikanın çağrısı üzerine emek, barış ve demokrasi mitingine katıldık. Yakınımızda iki bomba patladı. Polisin gaz bombasına maruz kaldık. Elimde yürüyüş kortejini düzenlemek için kullandığımız megefon vardı. Olayın şoku ile yaralılara yardım etmeye başladık. Daha sonra Numune Hastanesi’ne gittik. Ambulanslar girip çıkmaya başladı. Elimde megafonu gören sağlık görevlileri kalabalığı dağıtmamı istedi. Yolu açmak üzere, anons yaptım. Daha sonra sağlık görevlileri 0RH negatif kan ihtiyacı olduğunu belirtti, elimde megafon olduğu için yaralılara yardım edebilmek için anons yaptım. Sonrasında megafonla anonsu sağlık görevlisi yapmaya devam etti.”

ANONS GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK

Rüzgar’ın avukatı Meltem Salman da, Rüzgar’ın ihtiyaç duyulan 0RH negatif kan için anons yapma sebebinin daha fazla insanı kurtarmak olduğunu ifade etti. Salman, suçun unsurları olmadığını vurgulayarak, Rüzgar’ın ardından hastane görevlisinin de kan anonsu yaptığı televizyon kanalı arşivinden alınmış CD’yi heyete sundu.

“CD’nin bilirkişi heyeti tarafından incelenmesine, Rüzgar’ın duruşmalardan vareste tutulmasına” karar verilerek bir sonrası duruşma 22.02.2017 tarihine bırakıldı.