1 Mayıs cuma günü Taksim'e giden metro ve füniküler seferleri iptal edildi. Ayrıca İstanbul Hava Sahası üzerinde uçuş yapacak hava araçlarına da izin verilmeyecek.

"İKİNCİ BİR BİLDİRİME KADAR..."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda, Levent-Yenikapı, Kabataş Taksim ve füniküler seferlerinin yapılamayacağını açıkladı. Ayrıca konuyla ilgili metro istasyonlarına asılan duyuruda, belirtilen tarihte metro seferlerinin Levent - Hacıosman arasında yapılacağı açıklandı.

Metro istasyonlarına asılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi imzalı duyurularda “ikinci bir bildirime kadar” 1 Mayıs’ta Taksim’e metro ve füniküler seferlerinin yapılmayacağı belirtildi:

"1 Mayıs’ta metro seferleri Levent-Hacıosman istasyonları arasında yapılacaktır. İkinci bir bildirime kadar Levent-Yenikapı arasında metro seferleri ve Kabataş-Taksim arasında Füniküler seferleri yapılamayacaktır."

İETT de 1 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle Cumartesi tarifesinin uygulanacağını duyurdu.

UÇUŞA DA KAPATILDI

Ayrıca ‘NOTAM‘ olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, gün doğumundan gün batımına kadar Taksim Meydanı, Mecidiyeköy, Saraçhane, Dolmabahçe Meydanı ve Kadıköy İskele Meydanı semaları uçuşa kapatıldı.

Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

NOTAM NEDİR?

Uçucu personele uçuş ve uçuş emniyeti ile ilgili herhangi bir havacılık, hizmet, kolaylık, yöntem veya tehlikenin varlığını, koşullarını ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında bildirmek amacıyla yapılan bir duyurudur. Notam bilgisini almadan pilotlar havalanamazlar.