1 Mayıs'ta Taksim Meydanı’na  saklandıkları handan çıkıp koşarak giren 34 KP’li hakkında yürütülen soruşturma bir ay sonra tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, KP üyesi 34 kişi ‘şüpheli’, sekiz polis ise şikayetçi sıfatıyla yer aldı.

1 Mayıs kutlamaları için Yenikapı’nın gösteri alanı olarak tahsis edildiği ve İstanbul Valiliği’nin kararıyla Taksim’in gösterilere kapatıldığı hatırlatılan iddianamede, 34 KP’linin bir gün önceden saklandıkları iş hanından 1 Mayıs günü saat 10.30’da ellerinde flamalarla, koşarak çıkıp Taksim Meydanı’nda ‘izinsiz gösteri’ yapmak istedikleri anlatıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

KP’lilerin kendilerine engel olmaya çalışan müşteki polis memurlarına tekme, tokat ve ellerindeki flamalarla direndikleri öne sürülen iddianamede,  34 kişinin ‘Görevi yaptırmamak için direnme’, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ ve ‘İhtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlamalarıyla 11’er yıla kadar hapisle cezlandırılması istendi.

İddianame İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Komünist Parti üyesi 34 kişi, 24 Aralık 2015’te hakim karşısına çıkacak. (diken)