İlkinin geçtiğimiz hafta yapılacağı duyurulan, ancak Lice'de yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen '1. Geleneksel Water War Şenliği' Cumartesi günü 18.00'de Taksim Meydanı'nda başlayacak.

'TOMA suyu yoksa o zaman bizim suyumuz var' sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, şiddet olaylarına alet edilebileceği konusunda akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. Ancak, şenliğin organizatörleri tarafından yapılan açıklamada barışçıl bir etkinlik hedeflendiği belirtilerek, içinde “şenlik” kelimesi geçen hiçbir şeyin başkaldırı olamayacağı vurgulandı.

ETKİNLİK İSMİNDE 'WHITE SEA' GÖNDERMESİ

Etkinliğin ismini seçerken, ‘1. Geleneksel’ tabirinde yanlış Türkçe kullanımına dikkat çekmek istediklerini belirten organizatörler, içinde savaş kelimesi geçmesini istemediklerinden 'Water War' diyerek bazı ilginç İngilizce kullanımlara da vurgu yapmak istediklerini ifade etti: "Şenlik ise hem kendi anlamında hem de mecazi”

Sadece İstanbul'la sınırlı kalmayacağı belirtilen su savaşının Ankara, İzmir ve Bodrum’a da sıçrayacağı belirtildi. 500 ml su ve 10-15 dakikalık bir süre limitinin getirileceği şenlikte, sürenin sınırlı tutulmasının nedeni 'su israfından kaçınabilmek' olarak açıklandı.

Organizatörler, su savaşı ile ilgili de bir takım uyarılarda bulunuyor:

-10-15 dakikayı geçmeyecek bir etkinlik planlandı.

-Su tabancası ya da tabanca görünümlü aletler kesinlikle kullanılmamalı.

-Sadece pet şişe ya da geri dönüştürülebilir araçlar kullanılabilecek.

-“Savaş” kelimesi kullanılmayan bir etkinlik olmalı.

-Cephane olarak kullanılacak su miktarı yarım litreyi geçmemeli. Amaç sembolik olduğundan defalarca su doldurulmamalı.

-İçme suyu kullanılmamalı.

-Savaşa karşı olan veya savaşmak istemeyenler için çiçek sulamak ya da TOMA’ya karşı su içmek gibi aktiviteler de yapılabilir.

-Şaka için bile olsa polise su atılmamalı. (Radikal.com.tr)

https://www.facebook.com/events/536331073097996/?fref=ts