Geçmişimize ve kültürümüze ne kadar bağlı kalmaya çalışsak da, ne yazık ki, bazı elimizde olmayan nedenler, bizi farklı davranış biçimlerine zorlamaktadır. Her ne kadar ebeveynler çocuklarının sokaklarda ve parklarda oynamasını isteseler de, insanların sokaklarda yaşanan olaylardan etkilenmesi, onları çocuklarına karşı daha koruyucu bir davranışta bulunmaya zorlamıştır. İşte bu yüzden hemen herkes evine bilgisayar almış ve internetten yararlanma yoluna gitmiştir. Aynı sokakta olduğu kadar riskli olmasa da internette de bazı oyunların faydadan çok zarar verdiği de herkes tarafından iyi bilinmektedir. İşte bu yüzden, eğitici ve geliştirici oyunların önemi daha da fazla ortaya çıkmıştır. Bu gün çoğu anne baba da çocuklarının yapboz gibi faydalı oyunları tercih etmelerini istemektedirler.

İnsan zekâsı ve de özellikle çocukların zekâsı, gelişmeye çok açıktır. İşte bu sebepten dolayı aileler, omların daha da gelişmesi ve iyi vakit geçirmesi için alternatif yolların denenmesine gitmişlerdir. Bu araştırmalarının sonucunda, en faydalı ve zevkli oyunların içinde zor yapboz oyunu diğer oyunlardan çok daha önde olduğu için, aileler genel olarak bu oyun grubunu tercih etmişlerdir. Oldukça zevkli ve eğlenceli olan bu oyunu tercih ederek, hem çocuklarının eğlenmesini hem de sıkılmadan iyi vakit geçirmelerini sağlamışlardır. Çocuklarımız tam da gelişim çağı içinde oldukları için dış etkenlerden oldukça fazla etkilenmektedirler. Onları her türlü zararlı etkilerden korumak ise tamamen ailelerin sorumluluğunda olduğu için, internet içinde doğru oyun tercihi de son derece önemlidir. Onun için aileler bu konuda çok hassas davranmalı ve çocukları için en doğrusunu seçme gayreti içinde olmalıdırlar.

Bilim ve teknoloji geliştikçe, insanlara sunum ve kolaylıklar da o oranda gelişmektedir. Bilgi konusunda ulaşım kolaylığı her ne kadar çok iyi bir imkân gibi görünse de, ne yazık ki çocuklarımız bunları ayıklama konusunda yeteri kadar becerikli olamamaktadırlar. İşte tam da burada devreye ebeveynler girmeli ve çocuklarına, o sitelere girme ve yapboz oyna, ikazında bulunmalıdırlar. Bu şekilde onları kirli ve kötü bilgilerden uzak tutarak, hem korumuş, hem de faydalı bir oyun oynamalarını sağlamış olurlar. yap boz oyna oyunun kral adresi