Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de insanlar yabancı bir dili akıcı bir şekilde konuşmak, duyduğunu, okuduğunu anlamak ve anlaşılır bir şekilde yazmak için yabancı bir ülkede, tercihen ana dili hedef dil olan bir ülkede, eğitim görmeyi tercih ediyorlar. Siz de aynı hedefe sahipseniz yurtdışı dil okulları sizin de tercihiniz olabilir.

Öncelikle yapmanız gereken hedef dili neden öğrenmek istediğinizi belirlemeniz. Tüm dünyada geçerli bir dil eğitimi sertifikasına sahip olmak, üniversite eğitimi almak, yüksek lisans ya da doktora eğitimi almak vs. Hedefinizi belirledikten sonra bu iş için ayıracağınız zamanı ve parayı belirlemeniz önemli. Yurtdışı dil okulları özel sektör kapsamına girdiği için ücretli okullar.

Okul ücretleri gideceğiniz ülkeye ulaşım maliyetleri nedeniyle değişiklik göstermekte. Bunun dışında okul ücretleri arasında çok ciddi farklar yok. Yurtdışı dil okulları genellikle ülkelerdeki ajanslar aracılığı ile okullarına öğrenci almaktalar. Bunun dışında internetten hedefleriniz doğrultusunda seçeceğiniz bir dil okuluna da online ön kayıt yaptırmanız mümkün. Bu okullarda aranan ilk şart ise en az lise mezunu olmanız.

Yurtdışı dil okullarında en çok tercih edilen okullar arasında Malta dil okulları, İngiltere dil okulları, Amerika Dil okulları yer almakta. Malta Akdeniz'de Sicilya'nın güneyinde bir adalar devleti. Malta'daki okullarda verilen dil eğitimi İngiltere' de verilen dil eğitimlerine eş değer seviyede.

Malta dil Okulları yaz aylarında, Haziran, Temmuz, Ağustos, daha pahalı ancak İngiltere dil okulları, Amerika Dil okulları ile karşılaştırıldığında en ekonomik seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Malta dil okulları kış döneminde hem daha ekonomik hem de ülkede kışlar yumuşak geçtiği için mevsimsel olarak sizi zorlamıyor. Bir Malta Dil Okulu eğitim için, konaklama ve ulaşım dâhil, size 3.500 avro ile 4.500 avro arasında bir fiyat aralığı sunuyor.

Bu okullarda, dört farklı dil becerisini kazanabilmeniz için dersinize her beceri için farklı bir öğretmen giriyor. Bu öğretmenler en az yüksek lisans mezunu ve ana dilini konuşan öğretmenler. Herhangi bir Malta dil Okulu apart daireler, oteller, öğrenci yurtları gibi kendine ait konaklama mekanlarıyla da öğrencilerine kolaylıklar sağlamakta. Malta dil Okulu ders dışında zaman geçirebilmeniz için de güzel bir seçenek çünkü Malta Avrupa'nın en gözde turistik ada ülkelerinden biri.

İngiltere dil okulları çok uzun yıllardır yurtdışından gelen öğrencilere dil eğitimi verdikleri için yaptıkları işte en tecrübeliler arasında yer alıyorlar. Bunun yanı sıra bir İngiltere dil okulu 11 ay ve üzeri için eğitim kaydı yaptırdığınızda size yarı zamanlı çalışma imkanı da sunuyor. Böylece hem para kazanıyor hem dil öğreniyorsunuz. İngiltere dil okulu konaklama için size en ucuz yolu yani aile yanında konaklama seçeneğini sunuyor. Bu da dili pratik etmeniz için bir diğer avantajınız olarak karşınıza çıkıyor. Ülke içinde ulaşım söz konusu olduğunda da bir İngiltere Dil Okulu iyi bir seçenek çünkü ülke ekonomik gelirinin önemli bir kısmını verdiği dil eğitimlerinden karşıladığı için okullar her yere ulaşımı kolay noktalarda yer alıyor. Okul eğitim fiyatları ise dört haftalık bir süre için 400 pound ile 1700 pound arasında değişiyor. Bu fiyat aralıklarına konaklama dahil değil.

Üniversite yada yüksek lisans eğitimi almak istiyorsanız Amerika Dil okulları tüm dünya gibi sizin de tercihiniz olabilir. Üniversite eğitimi almak istiyorsanız başvurduğunuz Amerika dil Okulu sizden TOEFL, SAT sınav sonuçlarınızı ve diploma notunuzu isteyecektir. Bu nedenle başvurunuzu lise son sınıftayken yapmanızda fayda var.

Yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız seçtiğiniz Amerika dil okulu sizden TOEFL ya da IELTS sınav sonuçlarından birini ister. Sınavlardan alacağınız not TOEFL için en az 79, IELTS en az 6 olmalıdır. Üniversite mezuniyet notunuz ise GPA olarak adlandırılır 4 üzerinden değerlendirilir en az 2,20 olmalıdır. Bu şartlar her bir Amerika dil Okulu için gerekli niteliklerdir.