Web sitesi tasarımına başlamadan önce, en önemli olan elinizde tasarımı yapılacak işle alakalı bilgilerin anlaşılır ve bir arada bulunmasıdır.

Fonksiyonel ve içerik açışından bir araya toplanmış bilgilere brifing denilmektedir. Sayfaların kurgulanması ve sürecin yönetilmesi brifing üzerinden planlama yapılmaktadır. İyi derecede hazırlanmış bir brifing için olması gereken prensipler aşağıda göründüğü gibi hazırlanmış olmalıdır.

Amaçların ve Hedeflerin Belirlenmesi

Web tasarımı yapılacak olan iş ve sektör ile alakalı tüm fikirler özgün olarak ortaya konulmalıdır.

Sitenin amaçları ve hedefleri analiz edilmeli son olarak bu yönlü bilgiler brifinge ilave edilmelidir.

Zamanlama ve Bütçenin Belirlenmesi

Yapılacak projenin zamanlaması ve bütçelendirilmesi olabildiğince hassas konulardır. Zamanlama ve süreç net olarak belirlenmeli planlaması yapılmaktadır.

Daha önceden yapılan planlama proje sahibini ve projeyi yapan kişinin daha rahat, verimli ve profesyonel çalışmasına olanak sağlayacaktır.

Proje Kapsamı ve Hedef Kitle Belirleme

Hedef kitlenin analiz edilip belirlenmesi web tasarım yapılırken karar verilmesine yardımcı olacak unsurlardandır.

Örneğin : Mobilya sitesi ile Elektronik ürünleri içeren iki site arasındaki içerik unsurları ve tasarım şeması farklı olacaktır.

Proje tasarımı yaparken detaya inmekten kaçınmayın. Unutmayın detaylar ve özel çözümler hazırlayacağınız web tasarımı nızda farkınızı ortaya koyacaktır.

Görsel elementler ve Sitil Belirleme

Web tasarımı yapılacak olan kurumun ve ya projenin grafik, makale, ve video içerikleri mutlaka temin edilmelidir. Web sitesi tasarımı için sitil belirlerken müşterinizle iletişim halinde olun bilgi, görüş ve fikirlerinizi paylaşın görüşlerini alın. Ortak bir fikir oluşturun.

Fikir alışverişinden sonra web sitesine vereceğiniz sitil için gerekli olan elementleri bir araya toparlayın ve kafanızda projeyi oluşturmaya başlayın.

Farklı doku ve fırça teknikleri kullanarak tasarımınıza başlayın!

Yapılacak tasarımı kendinize tanımlayın'

Sağlam sonuçta ulaşmak için tasarımı yapılacak olan projenin iyi ve kötü yönlerini belirleyin. Net bir kanı üzerinde yoğunlaşın. Web tasarımı yapılacak olan projeye uygun dokuyu yakalamak için konusuna uygun görseler ve çizimler kullanın.

Tüm bu birifingleri belirlemek ve netleştirmek size en verimli çalışmayı sunmak için yeterli olacaktır. Bu brifing ve unsurları belirlemek size zaman ve planlama da ciddi anlamda yardımcı olacaktır. Web sitesi tasarımı ile alaka bilgi ve istanbul web tasarım firması ile iletişime geçebilirsiniz.