Evlilik son derece kutsal bir müessesedir. Bu yüzden de kolay kurulmamaktadır evlilik müessesesi. Ancak evlilik müessesesini kurmak kadar onu sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde devam ettirmek de önemlidir. Bunu yaparken de insani ve İslami kurallara son derece dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir. Allah rızası için yapılan ve Allah’ ın koymuş olduğu kurallara uygun olarak yapılan evlilikler ve yürütülen hayatlarda kolay kolay herhangi bir sorun çıkmıyor. Ancak evlenirken maddi ölçüler koyan gençler bu manevi havadan yararlanamıyor ve evlilik hayatını da sağlıklı bir şekilde yürütmeyi çoğu zaman başaramıyor. Yani insanlar bütün maddi şeyleri hazırlarken manevi şeyleri hazırlamayı unutuyor.  

Eşya, kap kacak, mobilya takımı, beyaz eşya vs. gibi maddi eşyaları daha evlenmeden en ince ayrıntısına kadar hazırlayan gençler işin en önemli tarafı olan maneviyatı göz ardı etmektedirler. Yani gönüllerini maddi eşyalar kadar evliliğe hazırlayamıyorlar. Bir evliliğe gönül hazır değilse hazırlamış olduğunuz diğer maddi eşyalar herhangi bir anlam da ifade etmemektedir. Yani evliliğe maddeci bir bakış açısıyla bakarsak bu konuda zararlı çıkacağımız aşikârdır. Evlilik demek insanın kalbine mukabil bir kalp bulma işidir. Yani kişilerin kalbini tamamlayacak bir kalp bulma işidir evlilik. Günümüzde acaba gençler kalbine karşılık bir kalp arıyor mu? Yani gençler iç güzelliğe, kalp güzelliğine mi önem veriyorlar yoksa boy, pos, dış görüntüye mi önem veriyorlar? Sadece madde üzerine kurulan ve temelsiz olan yuvaların uzun ömürlü olmalarına imkân yok.

Ücretsiz evlilik sitesi aracılığı ile evlenecek eş ararken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden birisi de güzel ahlaktır. Güzel ahlaklı biriyle bütün bir ömrünüzü geçirmeye karar verirseniz o ömrünüz ahlak güzelliğinden dolayı bir ömür olarak değil de bir yıl gibi geçmiş olur. Ancak tam tersi bir durumda yani ahlakı güzel olmayan birini tercih ettiğiniz zaman ise bir saat bile size bir ömür gibi gelir ve koca bir ömür geçmek bilmez. Eğer gençler evlilik adına sağlam bir adım atmak istiyorlarsa iki şeye dikkat etmelidirler. Aşağıda bu iki şeyi açıklamaya çalıştık.

Bu iki şarttan ilki karşıdaki kişide seven bir kalp olmasıdır. İkincisi ise karşıdaki kişide güvenilecek sağlam bir ahlak ve sağlam bir karakter olmasıdır. Karşıdaki kişide erkek ya da bayan olsun bu iki şartı ilk olarak aramak gerekiyor. Eğer bu iki şart yoksa diğer özelliklere bile bakmamak gerekiyor. Eğer bu iki şart varsa da yolun yarısından fazlası tamamlanmış demektir. Yukarıda saydığımız iki şart yoksa eğer bu işe hiç girişmemek lazım. Sonradan düzelir veya sonra da kalbi bana ısınır ve karakteri düzelir diyerek evliliğe girişmek kendini ateşe atmaktır. Zira o yaşa kadar düzelmediyse o yaştan sonra da düzelmesi pek muhtemel değildir.

Kaynak Makale: http://www.islamievliliksitesi.gen.tr/ucretsiz-evlilik-siteleri/