Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Hidayet Türkoğlu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’nun Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes’e verilen cezada indirime gitmesine sert tepki gösterdi.

Hidayet Türkoğlu yaptığı yazılı açıklamada geçtiğimiz sezon play-off yarı final serisinde 3 haziranda oynanan Beşiktaş Sompo Japan Anadolu Efes mücadelesinde lacivertli beyazlı takımın başkanı ve genel koordinatörünün talimatıyla sahayı protesto amaçlı olarak 6 dakika terk ettiğini ve bu yüzden Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Anadolu Efes kulübüne puan silme cezası verdiklerini belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu cezayı 7 haziran tarihinde verdiğini hatırlatan Hidayet Türkoğlu bu kararı 4,5 ay sonra bozan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na tepki göstererek “Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu biz cezayı verdikten 4,5 ay sonra -3 puanlık puan silme cezasını -1’e, Anadolu Efes kulübü yöneticilerine uygulanan para cezasını ise dörtte bir oranında düşürmüştür. Bu kararı üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karar Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bizim duruşumuzu zedeleyen bir karar olmuştur. Alınan kararın federasyon olarak içimize sinmediğini belirtiriz” ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönemlerde bir kadın basketbolcunun milli takım kampına gelmediği için federasyon tarafından cezalandırıldığını fakat bu cezanın da aynı kurul tarafından kaldırıldığını belirten Hidayet Türkoğlu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’nun üyelerinin ve çalışma tarzının gerekli birimlerce yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek bu davranış biçiminin Türk sporuna zarar verdiğini savundu. Gençlik ve Spor Bakanı’nın konuyla ilgili olarak gerekeni yapması gerektiğini savunan Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Hidayet Türkoğlu federasyon olarak bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu 3 haziran tarihinde oynanan Beşiktaş Sompo Japan Anadolu Efes maçıyla ilgili olarak lacivert beyazlı ekibe bu sezondan itibaren geçerli olmak üzere 3 puan silme cezası ve başkanı Tuncay Özilhan ile genel direktör Alper Yılmaz’a dört ay hak mahrumiyeti cezasıyla beraber 40’ar bin lira para cezası vermişti.

Fenerbahçe Doğuş, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank gibi takımların zirve mücadelesi içinde olduğu Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde en yüksek oranlar ve çeşitli bahis seçenekleri için kullanıcılarına özel avantajlar sunmaya devam ediyor.

Kaynak: