Televizyon, Türkiye’de insanların yaşamları içerisinde oldukça etkin bir rol üstlenmektedir. Özellikle günlük yaşam içerisinde insanların her yerde karşısına çıkan televizyonlar, geniş ve zengin içerikli yayın türleri ve yayın akışları ile televizyon izleyicisinin ilgisini çeken yapımlara kolayca ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de ilk defa 1968 yılında devlet televizyonu ile yayın yapmaya başlayan televizyon, zaman içerisinde gelişen süreçte tek kanallı dönemin sonlandırılması ile çok sayıda televizyon kanalı ile birlikte Türkiye’de televizyon izleyicisine hizmet vermeye başladı.

Bu süreç içerisinde yaşanan gelişmeler ve yenilikler neticesinde 1993 senesinde halen Türkiye’nin en çok izlenmekte olan ulusal televizyon kanalları arasında kendisine yer bulmakta olan atv kanalı, uzun yayın hayatı boyunca kesintisiz olarak yayınlarını sürdürmüştür. Bu süreç içerisinde Türk televizyon izleyicisini derinden etkileyen kaliteli televizyon dizileri ve programları ile Türk televizyonculuk tarihine adını altın harfler ile yazdırmış pek çok yapımı, Türk televizyon izleyicisi ile buluşturmuştur.

Halen Türkiye’nin en çok izlenmekte olan televizyon kanalları arasında yer almakta olan Atv’ de birbirinden kaliteli ve oldukça yüksek reyting oranlarına ulaşan yapımlar bulunuyor. Hayatın içerisinden pek çok detayın yer alması sebebi ile büyük bir ilgi gören televizyon kanalı olara halen oldukça yüksek izlenme oranlarını ulaşıyor ve pek çok otorite tarafından ödüllendirilmektedir. Bu noktada internetin yaşamımıza en hızlı ve en etkin şekilde girmesi ile birlikte de internetten atv izle uygulamaları hizmet vermeye başladı.

En kaliteli dizileri, yarışma ve yaşam programlarını televizyon, uydu ya da uydu alıcısına ihtiyaç duymadan, canlı olarak, bilgisayar üzerinden internete erişim sağlayarak HD görüntü kalitesinde tüm gün boyu yayın akışı izlenebilmektedir. Özellikle de atv canlı izle uygulaması sayesinde internete erişim sağlanabilen her yerden oldukça kolay ve oldukça yüksek görüntü kalitesinde daha renkli ve daha canlı şekilde en sevilen yayınlarını canlı olarak izleyebilme olanağı sunuluyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinin teknolojinin etkin rol aldığı modern yaşantıya sahip televizyon izleyicisinin daha çok ilgisini çekmekte ve internetten çok daha yoğun bir şekilde izlenmeye devam etmektedir.