Turizm Otelcilik son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Turizm ve Otelcilik işinde yer alan kişiler otel ve konaklama hizmetlerinde mevcut iş düzeninin sağlanmasından, denetlemesinin yapılmasından sorumlu; yardımcı eleman, personel görevindedirler.

Yapılacak işe bağlı olarak otelde konaklayan ziyaretçilerin otele gelişlerinden otelden gidişlerine kadar olan süreçte ziyaretçilerin memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak ve çalışılan kurumu hatasız temsil etmek adına ihtiyaçlarını belirler ve planlamalar yaparlar. Turizm ve otelcilik konusunda uzman olan kişi çalıştığı işletmede tek bir birim haricinde birçok birimde görev alıp bu birimlerin belirli bir düzen içinde birbirleri ile koordineli bir şekilde işleyişinden sorumlu olabilir.

Otel işletmeciliğinde kariyer hedefleyen kişilerin, analitik düşünme, sayısal zeka, hitap ve iletişim, problem çözme yeteneklerinde etkin olması ve bu yeteneklerini gösterebilmesi gerekmektedir. Ayrıca insan ilişkilerinde başarılı olmak otel işletmeciliği iş dalında olmazsa olmazlardandır.

Turizm Otelcilik mezunu olup iş arayan sayısı ile paralel olarak turizm cenneti olan Türkiye’de işverenler tarafından açılan son ilanlara ulaşmak için isbul.net sitesini kullanabilirsiniz. Turizm Otelcilik iş ilanları sitede garsondan komiye, kat görevlisinden halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanına dek yer almaktadır. Niteliğinize göre üst düzey otel yöneticiliği ve işletmeciliği iş ilanları da yine kriterlere göre iş ilanı listelemelerinde sitede aktif olarak sıralı şekilde listelenmektedir. İstanbul ili turizm otelcilik iş ilanları dışında Antalya, Muğla, İzmir ili turizm otelcilik iş ilanları ve diğer illerdeki güncel iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Her sayfada 20 iş ilanının sıralandığı iş ilanları başlığı altında, diğer sayfalardaki iş ilanlarına ulaşmak için; iş ilanları sayfasının altındaki sekmeden bir sonraki sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

Daha önce çalıştığınız otel ve tesisleri, işletmeleri cv yada ön yazılarınızda belirterek turizm ve otelcilik işi için aranılan kişi olduğunuzu işveren firmalara açıklayabilirsiniz.

Isbul.net’te yer alan iş ilanlarında iş araması yaparken, bulunduğunuz şehir ve yaşadığınız ilçeyi yazarak size en yakın otel, turizm işlerini bulabilir böylece iş hayatı dışında ulaşım konusunda yaşayacağınız zaman kaybını ortadan kaldırabilirsiniz.

Mutlu ve dinamik bir iş hayatı için yatılı olarak lojman desteğinin verilmediği işletmeler dışında çalışma kararı aldıysanız işletmeye kolay ulaşabileceğiniz lokasyonlarda olmasının yanında toplu taşıma araçları güzergahına yakın olması hususuna da önem vermeniz gerektiği göz ardı edilmemesi gereken gerçeklerdendir. Detaylı bilgi için http://www.isbul.net sitesine üye olabilirsiniz.