Tez hazırlama işlemi belli başlı hazırlık süreci aşamalarından geçerek yapılmaktadır. Öncelikle tez hazırlamanın ilk adımı doğru bir şekilde tezin ne işe yaradığı ve ne gibi bilgiler sunacağını kavrama sürecidir. Tezlere ana fikir olarak yaklaştığımızda, onları bilimsel çalışmaların bir ürünü olarak görmemiz mümkündür.

Peki, bu tamam fakat Nasıl Tez Hazırlanır?

Örneğin yüksek lisans tezi hazırlama işlemi zahmetli ve yoğun bir süreçtir. Temel olarak tez hazırlama işlemi;

1-Tez Konusunun Belirlenişi

2-Seçilen Tez Konusunun Sınıflandırılması

3-Tez için Hipotez Oluşturma Evresi

4-Tez için Araştırma Yönteminin Belirlenmesi

5-Tezin hazırlanması için geçici bir plan hazırlamak

6-Tez için geçici bir kaynakça oluşturma aşaması

7-Tez için gerekli bilgilerin toplanması ve not alınması

8-Son olarak tezin yazılışı olarak başlamaktadır.

Tez yazdırma işlemine başlamadan önce başarılı bir tez hazırlamanın ilk adımı geçmişte farklı kişiler tarafından oluşturulmuş ve bilim dünyasında yer edinmiş, insanlara faydalı tezleri incelemekten geçmektedir. Ön inceleme evresi olarak görülen bu süreçlerde en büyük yardımcınız ise Yüksek Öğretim Kurumunun son yıllarda aktif ettiği hazır tezleri inceleyebilme sistemleri olacaktır.

Unutmayın ki tez hazırlama evresi asıl buradan sonra başlamaktadır. Eğer bu evre sizin için daha başta zor ve yorucu görünüyorsa tez hazırlama merkezleri sizin için daha faydalı olacaktır. Online olarak hizmet veren tez hazırlama sitelerinin başında Tezyazdirma.com gelmektedir.

Eğer ön hazırlık aşamasını kendim hallederim ve devamını da yaparım diyorsanız tez hazırlama işlemlerinin kalan evrelerine devam ediyoruz.

Bireysel olarak tez hazırlama çalışmalarınıza başlamadan, daha önce yazılmış tezleri inceledikten sonra hangi bölümde iseniz o bölümle ilgili tez danışmanınız yani bölümünüzle ilgili bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapan kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmanız son derece önemli bir konudur. Bu evrede gereken araştırmalar yapılır ve tez danışmanı ile bu araştırmalar tartışılır ve görüş alınır.

Yüksek lisans tezi hazırlamak isteyenler fakat vakti olmayan veya tez yazım süreci ile uğraşmak isteyenler www.tezyazdirma.com  adresinden kaliteli tezler hazırlatabilirler. Tezyazdırma, diğer tez hazırlayan sitelerin arasından ilgili oluşu ve konusunda hakim yazarlar tarafından başarılı tezler oluşturmasıyla ön plana çıkmaktadır.