Demokrat Haber’de web sitenizin tanıtım yazısını yayınlayarak anahtar kelimelerinizde arama motorlarında üst sıralara çıkabilirsiniz. Bunun için [email protected] adresine yazarak bilgi alabilirsiniz.

TANITIM YAZISI NEDİR? TANITIM YAZISI NASIL YAZILIR?

Firmaların çalışmaları hakkında bilgi verdikleri ve çeşitli web sitelerinde yayınlattıkları yazılardır. Tanıtım yazıları internette özellikle SEO (Search Engine Optimization) yani arama motoru optimizasyonu için kullanılır.

Tanıtım yazılarından sitenize link verilir, arama motorlarının robotları da “bu kelimeden bu siteye link verilmişse bu siteyi bu kelimede yukarı taşıyayım” diye hareket eder. O nedenle ne kadar çok ve kaliteli site sitenizi referans gösterirse o kadar iyi sonuç alırsınız.

İYİ TANITIM YAZISI NASIL OLUR?

Tanıtım yazılarının SEO açısından iyi sonuç vermesi için özgün olması, başka yerlerden birebir kopyalanmaması önemlidir. Anlamlı cümle yapıları ile yazılmış tanıtım yazıları daha etkilidir. İçeriğe uygun görsel materyal kullanmanız da iyi olur.

Ayrıca en az 200 kelimeden oluşmasında yarar vardır. Tanıtım yazılarınızda, arama motorlarında yukarı çıkmak istediğiniz anahtar kelimelere yer vermeniz önemlidir. Bu kelimelerden web sitenize link vermeniz, ayrıca link verdiğiniz sayfada da bu kelimeleri geçirmeniz sonuç almanızı kolaylaştırır. Bu verilen linklere backlink adı verilmektedir.

SEO Amaçlı Tanıtım Yazısı Arama motorları özgün içerikli tanıtım yazılarını ve kaliteli sitelerden gelen backlinkleri sever. Yani tanıtım haberinizi yayınladığınız site ne kadar kaliteli olursa tanıtım yazınız o kadar iyi sonuç verir. Bir sitenin kalitesi Google Page Rank değeri, Google Trust Rank değeri, Alexa sıralaması, sitenin hitinin yüksekliği vb gibi ölçütlere göre belirlenir. Haber siteleri için Google News, Yandex Haberler üyesi olmak ve Google, Yandex gibi arama motorlarında hızlı index almak artı değerdir.  (Demokrat Haber tüm bu ölçütlere göre iyi düzeydedir)

TANITIM YAZISINDAN KAÇ LİNK VERMELİ?

Bir tanıtım yazısından en fazla 3 adet link verilmelidir. Ancak ne kadar az link verilirse o kadar iyi olur. En ideali bir tanıtım yazısından sadece 1 adet link verilmesidir.

Ayrıca iyi bir tanıtım yazısı örneği yaratmak istiyorsanız, yazınızda kelimelerden link vermek yerine anahtar kelimelerinizi bold veya italikle yazmanız, yazının içinde ve sonunda site URL’nizi 2 defa geçirerek bunlardan birinden sitenize link vermeniz de ( Örneğin: www.siteadi.com ) önerilebilir.

Tanıtım yazınız için önce konu hakkında iyi bir araştırma yapmayı unutmayın. Önce konu ile ilgili her şeyi yazın, sonra tekrarları çıkarın. Yazınızın uzun olması önemlidir ancak saçma, birbirini tekrar eden ifadeler kullanmayın.

Bizce en iyi tanıtım yazısı, tanıtım yazısı olduğu belli olmayan, bir makale ya da haber gibi okunan, ardından da sosyal medyada arkadaşlarla paylaşılan tanıtım yazısıdır. Arama motorları da sosyal medyada daha çok paylaşılan yazılardan gelen back linklere daha fazla değer vermektedir.

Tanıtım yazınız hazırsa [email protected] 'a gönderin şu örneklerdeki gibi yayınlayalım: yayınlanmış tanıtım yazısı örnekleri