1927 yılında tahin üretimi ile sanayi çalışmalarına başlamış olan Tahincioğlu aslen Mardin kaynaklı bir firmadır. İlerleyen yılarda tahin üretimini geliştirerek ve büyüterek Diyarbakır ve İstanbul’a taşımış olan firma, günümüzde gayrimenkul, inşaat, enerji, hizmet, üretim, tarım, bilişim konularında boy göstermektedir. Kurumsal bir kimlik kazanmak adına 1993 yılında holdingleşen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda Özcan Tahincioğlu bulunmaktadır. Yurtiçi ve yurt dışında önemli ortaklıkları bulunan şirket sayesinde Türk sanayi de gelişme ve atılım göstermiş bulunmaktadır. Ekonomiye önemli katkılar sağlayan Tahincioğlu Holding her geçen gün sektörel başarılarına bir yenisini eklemektedir.

Şirketin önem verdiği sektörlerden bir tanesi olan gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında çok özgün ve kaliteli ofis, konut ve birinci sınıf otel inşaatları bulunmaktadır. Standartların da üzerinde, dünyadaki benzer projelerin paralelinde özel çalışmalara ve tasarımlara imza atmakta olan Tahincioğlu Holding’in tamamladığı projeler yanında devam ettirdiği projeler de dikkat çekmektedir. Tahincioğlu Holding’in tamamladığı projeler arasında Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi, Nidakule Kozyatağı, Nidakule Göztepe, Palladium Antakya Alışveriş Merkezi, Swissotel Grand Efes ve Kongre Merkezi gelmektedir. Kaliteli malzemeler, şık tasarımlar ve çevreye dinamizm ve hava katan bu projeler oldukça beğenilip talep görmüştür. Şirketin devam eden projelerinden Nida Park Beşiktaş projesi, Sign of the City Awards’da devam eden projeler alanında “En İyi Rezidans” ödülünü kazanmış bulunmaktadır. Şirketi onurlandıran bu ödül sayesinde firmanın başarıları da tescillenmiştir.

Konfor, kalite, özgün ve şık tasarımların ince bir işçilikle kombinlendiği projeler de tüm ekip özenle seçilmiştir. Müşteri değerlerinin ön planda tutulduğu şirkette yaşam ve çalışma ortamının kalitesini arttıran detaylara yer verilmektedir. Sektörde daima takip edilen bir şirket olarak ilerleyen ve her yıl şaşırtıcı ve sürpriz projelere imza atan Tahincioğlu Holding, yer seçimi, özgün, emniyetli ve kaliteli çalışma koşulları ile de beğeni kazanmaktadır. Grup, Özcan Tahincioğlu önderliğinde vaat ettiği projelerini zamanında teslim edip yeni atılımlar için de araştırmalarına ve çalışmalarına devam etmektedir. Türk ekonomisine büyük katkıları olan Tahincioğlu holdingin Ataşehir İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan üç adet ofis projesi, Bomonti ve Kozyatağı’ndaki iki adet karma proje, Çengelköy ve Seyrantepe’deki iki konut projesi devam etmektedir.