Tahincioğlu Holding 1927 yılında Mardin'de tahin üretimi ile sanayiye atılmıştır. Sonrasında ise fırsatları değerlendiren şirket, Diyarbakır ve İstanbul’da tahin üretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Her an sektörel atılımlara öncü olan şirket günümüzde gayrimenkul, inşaat, enerji, hizmet, üretim, tarım, bilişim, sektörlerinde çalışmalarına devam etmektedir. 1993 yılında holdingleştiğinden şirket yapısı da kurumsal bir kimlik kazanmıştır. Uluslararası şirketler ile de ortaklığı olan Tahincioğlu özellikle gayrimenkul alanında başarı dolu grafiği ile Türk sektörünü dünyada da temsil etmektedir. Şirketin ortaklık yaptığı firmalar arasında Lawson Mardon, Cadburry Schweppes, Warnet Lambert, Rallston Purina, Cargill, Ruffles Group, Chupa-Chupps bulunmaktadır.

Gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında Türkiye’nin önde gelen firmalarından bir tanesi olan ve Özcan Tahincioğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Tahincioğlu Holding, hem ofis, hem konut, hem de birinci sınıf otel inşaatları ile dikkat çekmektedir. Şirket tamamladığı 1,5 milyon metrekare inşaat alanı ile dikkat çekmektedir. Nida İnşaat Tahincioğlu Holding’in her proje için genel yüklenici firmasıdır. Tahincioğlu Holding’in gururla tamamladığı projeler arasında çok beğenilen Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi, Palladium Antakya Alışveriş Merkezi, Nidakule Kozyatağı, Nidakule Göztepe, Swissotel Grand Efes ve Kongre Merkezi gösterilmektedir. Bunun yanında firmanın Nida Park konseptli projeleri, Sign of the City Awards’da devam eden projeler kategorisinde, “En İyi Rezidans” ödülü ile onurlandırılmıştır. Ataşehir İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan üç adet ofis projesi, Bomonti ve Kozyatağı’ndaki iki adet karma proje, Çengelköy ve Seyrantepe’deki iki konut projesi şirketin devam eden projeleri arasında sayılabilir. Türk gayrimenkul sektörüne önemli katkılar sağlamış olan Tahincioğlu Holding, devam eden yatırımları ile de göz doldurmaktadır.

Türk inşaat sektörüne hem konut hem de ofis projelerinde konforu, kaliteyi, ayrıcalığı ve şıklığı getiren Tahincioğlu holding, takip eden değil sektöre öncülük yapan kurumlarından bir tanesidir. Müşteri değerlerine saygılı olan şirket, kalite, emniyet, güvenlik gibi unsurların yanında çağdaş teknolojiler paralelinde sektörel tüm gereklilikleri yerine getirerek ayrıcalıklı projelere imza atmayı bilmiştir. Yatırımcısına daima kazandıran ve proje alanına hareket, canlılık, şıklık ve kaliteyi getiren Tahincioğlu holding Türkiye’ye değer katan öncü kurumlarındandır.