Son 3 yılda facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya siteleri dünyada artık iletişim denildiğinde insanlar arası ve kitleler arası diyaloğun çoğunluğunu oluşturmaya başlamış durumdadır. Kıtalar arası iletişim çok daha kolaylaşırken aynı zamanda da ücretlileşerek iletişimi kolaylaştırmışlardır.

Ülkemizde özellikle son yıllarda sosyal medya patlaması yaşanmaktadır. Dünyada sosyal medyayı en etkin ve etkili kullanan bir ülke konumuna çok kısa sürede varacağımız aşikar.

Sosyal medyanın bu kadar hızlı büyümesi de aynı zamanda sosyal medya sektörünün reklam gücünü de arttırmıştır. TV ve gazete reklamlarına oranla daha çok ve daha ucuz reklam alanları sosyal medyada oluşmuştur.

Sosyal medyada sesini duyurmak ve markasını sosyalleştirmek isteyenler instagram takipçi satın al ve twitter takipçi gibi süreçlere başvurup çok daha hızlı sürede belirli kitlelere erişmeyi hayal etmektedirler.

Bu tarz sosyal medyada hızlı büyüme yöntemleri arasında gösterilen instagram takipçi gibi süreçlerde ne kadar etkisiz olduğu bazı kişiler tarafından söylense de takipçi sayılarının arttırılması için satın alma süreçleri başarıda ciddi etkin olmaktadır.

Reklam sektörünün çok hızlı bir şekilde el ve yer değiştirdiği son günlerde çok net gözlemlenmekte ve bu hızlı değişime ayak uydurmaya çalışan şirketlerde sosyal medya uzmanları adı altında yeni personelleri kadrolarına katmaktadırlar.

Sosyal Medya Uzmanlığı adı altında yeni sertifika veren eğitim kurumları var olmuştur. Sosyal medya uzmanları şirketlerin sosyal medyada daha hızlı ve etkin rol almasında doğru stratejiler belirlemekte ve sosyal medyada kitleler arası iletişimin yol göstericisi olmaktadırlar.

21inci yüzyıl sosyal medya yılı olacağını şimdiden ifade ediyor ve bol takipçili olacağını düşünüyoruz.