Sivilce

Derimizde var olan propionibacterium acnes adı verilen bakterilerin, beslenme, cilt yağlanması, hava kirliliği, cilt temizliğinin aksatılması gibi nedenler ile sayılarını arttırması sivilce oluşumuna neden olur.

Genetik faktörleri de içerisinde barındıran sivilce oluşumu, ergenlik ile beraber ortaya çıkar ve hayatımız boyunca uygunsuz zamanlarda karşımıza çıkması ile korkulu rüyamız haline gelir.

Hormonal bozukluklardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilen sivilceler aslında oldukça önemli bir cilt problemidir. Bilinenin aksine sıkılması ya da patlatılması uygun olmayan sivilceler, sıkıldığı ya da patlatıldığı takdirde içerisinde ki irinin tam olarak akıtılmamasından kaynaklı yayılma özelliği göstermektedir.

Yayılım gösteren sivilcelerden kurtulmak adet adet çıkan sivilcelerden kurtulmaya oranla daha zor ve zahmetlidir. Çeşitli cilt ilaçlarının uzmanlar tarafından kullanılması ve bu ilaçların hiç aksatılmadan kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde sivilceler hayatımızın hiçbir noktasından peşimizi bırakmayan gölgeler olarak kalacak ve bizi mutsuz edecektir.

Sivilce Nasıl Geçer

- Öncelikle sivilce oluşumunu engelleme amacı ile cildimizi sürekli temizlememiz gerekmektedir. Özellikle makyaj yapan kadınların makyajlarını olabildiğince kısa sürede çıkarması ve mümkünse bir süre makyaj yapmayarak ciltlerini dinlendirmeleri ve havalandırmaları gerekmektedir. Ayrıca fondöten, pudra gibi deri gözeneklerini tıkayan ve hava almasını engelleyen kozmetik ürünlerinin kullanımına olabildiğince dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Stresin sivilceye neden olduğu göz ardı edilmemeli ve her rahatsızlığın başlıca sebebi olan stresten olabildiğince uzak durmak sivilceleri azaltacaktır.

Sivilceye ne iyi gelir?

- Yağlı yiyeceklerden uzak durmak ya da bu yiyecekleri dozunda tüketmek sivilceleri engelleyen faktörlerin başında gelmektedir.

- Elma sirkesinin su ile seyreltilerek bir pamuk, fırça ya da parmak uçları yardımı ile sivilceli bölgeye uygulanması ve gözle görülen değişiklikler meydana gelene kadar bu işlemin tekrarlanması, elma sirkesinin eşsiz faydaları arasında olan sivilce izleri nasıl geçer konusunda oldukça fazla iyileşmeye neden olmaktadır.

- Buz cilt için oldukça mucizevi bir seçenektir. Buzu ciltte gezdirmek ve bu esnada cilde masaj yapmak, sivilce nedenleri konusunda bize ciddi tedavi sağlayan buz bakterilerin sayısının artmasını engeller ve bakterileri öldürür. Bu da sivilcelerin oluşmasının önüne geçer ve bu ihtimali en aza indirger.