Teknolojideki gelişmelerle birlikte yaşam biçimlerimiz de çok değişti. Özellikle internetin büyük bir hızla yaygınlaşması yaşamımıza büyük kolaylıklar getirdi ve hız kazandırdı. Modern yaşamda insanlar zamanla yarışıyor ve pek çok işini yapmak için zaman bulamıyor. Ama iletişimin internet yoluyla sağlanması zaman sorununu çözmüş bulunuyor. İnternetle sadece iletişim kurmuyoruz. Bütün ekonomik, sosyal, kültürel faaliyetler artık sanal ortamda yürütülüyor. Şikayetihbar internet sitesi de insanlara şikâyetlerinin daha hızlı sonuca ulaşmasını sağlamak için kuruldu ve kurulduğundan beri kısa süre içinde binlerce şikayet ilgili yerlere iletildi.

Ranet Bilişim Ltd. Şti. sahibi Özlem Drahyalı sanal dünyadaki bu eksikliği görerek bir site kurdu ve şikâyetlerin sanal dünyaya taşınmasını sağlamış oldu. Herkesin aldığı bir mal ya da hizmetle ilgili bir sorunu olmuştur. Bu konudaki şikâyetlerini firmalara bildirmişler ama bir sonuç alamamışlardır. Sonuç alamamalarında tüketici hakları ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmamalarının da etkisi olmuştur. Sitede tüketici hakları ile ilgili maddeleri ve yeni çıkan yasal düzenlemeleri de öğrenebiliyorsunuz. Hangi firma hakkında, hangi ürün hakkında şikayet var öğrenebiliyorsunuz. Verilen cevaplarla firmaların veya kurumların şikâyetler konusundaki tutumunu da öğrenmiş oluyorsunuz. Bu durum firmaları da şikâyetler konusunda daha hassas davranmaya itiyor.

Siz de her hangi bir konuda şikayetim var diyorsanız siteyi ziyaret ederek üye olabilirsiniz. Sitedeki ilgili bölümde şikâyetinizi yazıyorsunuz. Biz de bunu ilgili kurumlara iletiyoruz. Ayrıca şikâyetiniz sitede de yayınlanıyor. Gelen cevap da sitede yayınlanarak herkesin görmesi sağlanıyor. İletmek istediğiniz her türlü şikâyetinizi sikayetihbar.com internet adresinden yapabilirsiniz. Bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanıyorsunuz. Sitenin verdiği hizmetle şikayetiniz en hızlı şekilde yerine ulaşıyor ve en hızlı şekilde sonuç alınabiliyor.