Son yıllarda herksin ilgisini çeken film tutkunlarının sevebileceği üç filmden bahsedeceğim. Bunlardan ilki Thor karakteri geçmiş yıllardan günümüze kadar bilinen bir kahramandır. İlk başta çizgi film filmi çıkarılan thor İskandinav mitolojisinde en güçlü tanrıdır. Thor babası Odin’e karşı gelince ceza olarak dünyaya gönderilir. Şimşek tanrısı olan ve olağanüstü güce sahip olan thorun maceraları başlar. İlk filminde de düşmanlarla mücadele edip evreni kurtarmaya çalışan ve dünya ile yaşadığı Asgard arasında geçişlerin yapıldığı thor filminin 2.si de izleyenleri kendine çekiyor. Thor 2 izle de thor evreni ve Nine Realms’i düşmanlardan kurtarmak için çalışıyor. Thor düzeni kurmaya çalışırken düşmanı tarafından yeni bir düşman ırk gönderiliyor. Odin ve Asgard’ın bile başa çıkamadığı bu düşmanla thor belki de her şeyini ortaya koyarak başa çıkmaya çalışacak.

Sinema tarihinde oyuncuları, kurgusu, kostümleri, makyaj ve görselliğiyle hatta jenerik müziği ile önemli bir yer edinmiş 2. Filmimizden bahsedeceğim. Herkesin bildiği tarihi bir film Cesur yürek. MelGibson’un oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı cesur yürek bir çok dalda oscara aday gösterilmiş ve ödüllere sahip olmuştur. Başrol oyuncusu William Wallace yaşadığı yere dönerek burada çiftlik kurarak sakin bir hayat sürmek ister. Çocukluk aşkı Murron’a tekrar aşık olur ve kralın koyduğu emir yüzünden gizlice evlenirler. Daha sonra İngiliz askerleriyle girdikleri mücadelede İngilizler tarafından boğazı kesilen Murron ölür. Wallace intikam almak için İngilizlere saldırır. Büyük ordular kurarak bu mücadelesine devam eder. Filmin sonunda mahkeme kararı ile Londra meydanında hayatına son verilen cesur yürek izle Wallace ölmeden önce özgürlük diye haykırır.

İzleyicilerin dikkatini çeken savaş filmlerinden bir tanesi daha 47 Ronin. Ronin Japonlarda savaşçılara verilen isimdir. KeanuReeves baş rolünü oynadığı  47 ronin izle efendileri öldükten sonra ronin olan bir samurayın hikayesini anlatıyor. Mutlu bir hayat süren halka samuraylar tarafından saldırılınca  işler değişir. Ustaları öldürülen 47 samurayın ülkeyi ele geçirmeye çalışan LordKira’dan intikam alma hikayesini anlatan bir filmdir. Görsel sahneleriyle, tarihi kokusuyla izleyicileri kendisine kitleyen filmin devam filmlerinin yapılması gereken filmlerden biri. Savaş filmlerinin çok fazla dikkat çektiği günümüzde bu tarz filmlerin beyaz perdeye sunulması izleyiciler açısından heyecanlı görünüyor. Savaş ve macera film arşivinize yeni filmler eklemeyi düşünüyorsanız 47 Ronin tam size göre.