Günümüzde hayat şartları oldukça zorlaşmış durumda. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için iyi bir gelir düzeyine sahip olunmadığı takdirde hayat adeta işkenceye dönüyor. Bu nedenle insanlar alternatif gelir arayışlarına yöneliyor. Ek iş yapmak genel olarak oldukça zor ve zahmetlidir. Hali hazırda ülkemizdeki maaşlı işlerde çalışma süreleri Avrupa ve ABD standartlarının oldukça üzerindeyken birde bu işlerin akabinde ek iş yapmak neredeyse imkansızdır. Bu noktada da insanlar bir nevi hayallerini kovalamak ve zengin bir yaşama kavuşabilmek adına sık sık şans oyunlarını oynarlar. Şans oyunlarına yatırılan paranın oldukça ufak olması ve ikramiyelerin insanların hayatını değiştirebilecek düzeyde fazla olması insanları şans oyunu oynamaya iten en temel etkendir.

Şans oyunları arasında en büyük ikramiye vermesi ile dikkat çeken oyun Milli Piyango şans oyunudur. Özellikle yılbaşı özel çekilişlerinde ve bazı özel zamanlarda gerçekleştirdiği çekilişlerle adını sık sık duyuran milli piyangonun ödülleri milyonlarca TL ile ifade edilmektedir. Milli piyango çekilişleri özel günlerin yanı sıra rutin bir yapıya da sahiptir. Her ayın 9,19,29’unda milli piyango çekilişleri yapılmaktadır. Milli piyangoda büyük ikramiyelerin yanı sıra alt ikramiyelerde hatırı sayılır değerlere sahiptir. Yani son 5 rakam tarzı ikramiyelerde oldukça tatmin edicidir. Milli piyango bileti satın alanların çok dikkat etmesi gereken bir durum vardır. Bu da biletlerin 1 yıl süre ile geçerli olmasıdır. 1 yılı aşan milli piyango biletleri büyük ikramiye kazanmış olsa dahi herhangi bir hakka tabii tutulamıyor. Bu nedenle milli piyango biletlerini vaktinde kontrol etmek önem taşımaktadır.

Süper Loto’da milli piyango benzeri bir şans oyunudur. Ancak süper lotoda 1-54 sayı kümesi içerisinden sayılar seçilmektedir. Süper Loto’da ikramiye kazanabilmek için çıkan sayılardan en az 3 tanesini doğru bilmek gerekmektedir. 2 tane sayıyı doğru tahmin etmeniz bile süper lotoda herhangi bir ikramiye kazanmak için yeterli değildir. Süper loto biletleri de milli piyango ile benzer olarak 1 yıl süre ile geçirli olmaktadır. 1 yılı aşan süper loto biletleri için ikramiye alamazsınız. Süper lotoyu heyecanlı kılan bir özelliği de bir hafta yapılan çekilişte büyük ikramiye kazanan olmadığında ikramiyenin bir sonraki haftaya devretmesidir. Yani süper lotoda büyük ikramiye kazanan çıkmadıkça kazanılacak ikramiye de oldukça astronomik miktarlara çıkmaktadır.

Sayısal Loto’da ise Süper Loto’dan farklı olarak 1-49 sayı kümesinde sayılar seçilmektedir. Sayısal lotoda ikramiye kazanabilmek içinde en az 3 tane sayıyı doğru tahmin etmiş olmanız gerekmektedir. Sayısal loto biletlerinin yırtılmış, yıpranmış olması ve 1 yılı aşkın süredir ikramiye alınmaması ikramiye kazanmış olsanız bile ikramiyeyi almanızı engelleyecektir. Bu nedenle biletinizi iyi ve güvenli bir yerde muhafaza etmenizi tavsiye ederiz.