Bugün bir çok kişinin tercih ettiği reseller hosting yani bayi hosting uygulaması nedir ve kimler bayi hosting satın alır dilerseniz bunu anlatalım. Reseller hosting sizlere kitaladığınız bir alanı başka sitelerde kullanmanızı ya da başka sitelere satabilmenizi sağlayan bir web hosting şeklidir diyebiliriz. Hosting için hangi işlemciler uygundur derseniz hem Windows hem de unix serverlar bayi hostingler için idealdir.

Buraya kadar tamamdır ancak bu bayi hostingleri kimler satın alır?

Bayi hostingleri isteyen herkes satın alabilmektedir. Bayi web hosting talep edilir hale getiren özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz. Öncelikle yeni hosting firmaları. Bugün internet ortamında özellikle küçük çapta yeni başlayan firmalar bayi hosting şeklinde hizmet verirler bu kısaca bir başlangıç paketidir diyebiliriz. Siz kiraladığınız bir bayi hosting sayesinde alan ve de bandwidth satışı sayesinde para kazanabilirsiniz. Burası sadece hizmet amaçlı para kazanma yöntemidir. Ancak bir de bir çok sitesi olanlar için bu hizmet vardır burada bir çok sitesi olan özel kişiler sitelerini tek çatı altında toplamak adına sadece kendileri kullanmak için satın alırlar. Bu sayede bir hizmet alınması tamamen maliyetleri azaltmaya yönelik olarak yapılan bir şeydi. Bunun yanında ise tasarımcılar daha fazla tercih etmektedir fazla tercih etmelerinin nedeni ise hizmet verdikleri müşterilerine yalnızca bir internet sitesi tasarlamış olmak değil aynı zamanda tasarladıklar sitenin barındırma hizmetini de sağlamasına yardımcı olmaktır bu sayede tasarımcı hem karını artıracak hem de hizmetini verdiği müşterisi alan gibi sıkıntılarla uğraşmayacaktır.

Diğer bir başlık ise yazılımcılardır yazılımcılar için kodların önemi çok büyüktür ve onların her zaman bir köşede depolanması ve güvenilir bir şekilde saklanması gerekmektedir. Sürekli olarak bir internet sitesi geliştirmesi yapan kişiler yazılımcılar bu geliştirdikleri yazılımları da uygulayacak alan ihtiyacını karşılaması içindir.

Bayi Hosting Nasıl Çalışır?

Öncelikle bir hosting almak istiyorsanız kesinlikle alan adınızı almanız gerekecektir bu alan adının da aynı zamanda bir web hosting firmasına kayıtlı olduğuda unutulmamalıdır.  Bir hosting sahibi olduğunuz zaman o zaman size bir panel sunulacak ve panel yalnızca size ait olacaktır buradan gerekli kontrolleri yapacaksınız. 

Kontrol Paneliyle Ne Yapılabilir?

  1. Alan
  2. Bant Genişliği
  3. Müşteri Alan Adları Tanımlama
  4. Yetkilendirme
  5. Erişim İzinleri

Bu yukarıda saydığımız beş maddeyi yapabileceksiniz. Bu noktadan sonra kendinize bir fiyat belirleyebilir belirlediğiniz fiyat üzerinden de satış yapabilirsiniz.  Fakat amacınız kiralamak değil de kullanmaksa o zaman her bir hesabızınızın alanı ve bunun yanı sıra bant genişliği gibi özellikleri belirtebilirsiniz.

Satın Almanın Faydaları

  • Kesinlikle daha uygun fiyata gelecektir içerisinde birden çok site barındırabileceksiniz
  • Kolay bir şekilde yönetebileceksiniz tüm hesapları aynı anda yönetebilme avantajınız var
  • Büyümenize ayak uydurabilecektir