Öncelikle arabanın günümüzdeki önemine dikkat çekmek istiyoruz. Şuanda İstanbul da insan sayısından daha fazla araba nüfusu bulunuyor. Bu da arabaların bu şehir için önemini gözler önüne seriyor açık bir şekilde. Oysaki binlerce insan toplu taşıma kullanıyor. Neden bu kadar araba var ve bu kadar trafik var diye düşünüyorsunuz şüphesiz. Cevap çok basit her bütçeye uygun araba model ve markalarının olması her kesimin iyi ya da kötü bir arabaya sahip olabilmesi olarak cevaplayabiliriz bu soruyu. Birde şu var şüphesiz herkes kendi arabasıyla seyahat etmek istiyor. Rahatlığını trafiği düşünmeden insanlar yola düşüyorlar. Arabanın içinde olduklarında kendilerini daha ferah ve rahat hissediyorlar ama bu durum gerçekten araba kullanmak zorunda olan insanlar için bir trafik rezaleti olarak karşımıza çıkıyor. Burada önemli bir tavsiye vermek gerekirse arabanızda tek iseniz mümkün olduğunca toplu taşıma kullanarak arabanıza binmeyiniz. Hem sarf ettiğiniz efordan hem de cebinizdeki paradan tasarruf edeceğiniz gerçeğini de kesinlikle aklınızdan çıkarmayın.

Şimdi ana konumuza dönecek olursak araba kiralama ya da modern olarak sürekli karşımıza çıkan . Araç kiralama şirketlerini bu kadar çok araba kullanım talebi varken ve insanların sürekli arabalara ihtiyaç duymaları sonucu ortaya çıkmış bir araba ticareti olarak tanımlamamız mümkündür. Türkiye deki tüm illerde iş yapmaya başlayan bu şirketler ve firmalar oldukça iyi para kazanıyorlar ve aslında bu paraları da hak ettiklerini de söyleyebiliriz. Çünkü muhteşem bir kolaylık sağlıyorlar insanlara. Size bu konuyu bir örnekle anlatmak istiyorum. Yaz tatili için Antalya şehrini tercih ettiniz. Tüm kış çalışıp çabalayarak bu tatilin hayalini kurdunuz. 1 hafta gönlünüzce sevdiğiniz ya da eşiniz çocuklarınızla bir tatil yapmak sizin de hakkınız tabi ki de. Arabanız var fakat yol gözünüzde büyüyor. Ya da bir arabanız yok. Uçak bileti aldınız. Fakat Antalya dada arabaya ihtiyacınız olacak. Otele ya da pansiyona tıkılıp kalmak istemiyorsunuz. Şehrin dört bir tarafını gezmek ve güzelliklerinin tamamını keşfetmek istiyorsunuz. Bunun için ilk yapmanız gereken biraz araştırma yapmak olacak. Bu araştırmaya şöyle başlamanız sizin için faydalı olacaktır. Rent a car Antalya yazarak arama motorunda arama yapabilirsiniz. 

Bu konu hakkında detaylı bilgi almanız mümkün. Hatta uçaktan iner inmez Antalya havaalanında Rent a car hizmeti sunan firmadan arabanızı kiralayabilir yolcuğunuza hiç ara vermeden devam edebilirsiniz. Rent a car yani bildiğimiz adıyla araba kiralama hizmetinden faydalanmanız için yapmanız gereken şeyler ise çok basit. Hatta bir şey yapmanıza gerek yok ehliyetinizin fotokopisini çekip sizden alıyorlar. Daha sonra ücretini ödeyerek arabanızı teslim alıyorsunuz. Anlaşmış olduğunuz teslim günü süresince aracınızı doyasıya kullanıyorsunuz. Rent a car hizmetinin avantajları saymayla bitmeyecek kadar fazla. Bunları da size anlatacağız. Araç kiralama hizmetleri sizi arabalara ödediğiniz vergilerden kurtarıyor. Bunun dışında senede bir kere yaptırmak zorunda olduğunuz zorunlu trafik muayenesi gibi tüm yükümlülüklerden sizi kurtarmış oluyor. Antalya da kiralamış olduğunuz araba için yalnızca günlük araba kirasını ödemeniz yeterli olacaktır. Bunun dışında araba ile ilgili hiçbir konu sizi ilgilendirmiyor. Allah korusun geçireceğiniz bir kaza sonucu ise arabanın tamiratı süresinde kullanılamadığı günlerin ücreti sizden talep ediliyor. Yazımın sonuna gelirken size araç kiralama hizmetini kullanmanız gerektiğiyle ilgili çarpıcı bir örnek vermek istiyoruz. Bu tarz araç hizmetini kullanarak araba kiralamak, bir araba satın almaktan çok daha karlıdır.