Müzikler hayatımızın olmazsa olmaz parçaları arasındadır. Her insan kendini şarkılarda bulmakta, duygularını, düşüncelerini şarkılar ile ifade etmekten zevk almaktadır. Öyle ki küçük 3 yaşındaki bir çocukta , ömrünün son demine yaşayan 80-90 yaşlarındaki insanlar da şarkı dinlemekten ve şarkı söylemekten hoşlanmaktadır. Şarkılar ruh halimizi en iyi ifade ettiğimiz şeylerdir. Stresli zamanlarda, aşk acısı çekilen zamanlarda duygusal şarkılar, eğlenceli günlerde, kutlamalarda hareketli şarkılar ortama hitap etmektedir. Kısacası dinlenen şarkılar ortamların ve insanların ruh hallerinin de bir nevi rengini belirlemektedir.

Şarkı dinlemek günümüzde oldukça kolay bir hal aldı. Eskiden bir şarkının çıkması için televizyon ve ya radyoların başında saatlerce beklemek gerekirdi. Oysa günümüzde istediğimiz şarkıyı google da aratarak saniyeler içerisinde dinlemeye başlayabiliyoruz. İstediğimiz sanatçıların istediğimiz şarkılarına bu kadar kolay ulaşabilmemiz bizlere büyük kolaylık sağlıyor. Hatta bu iş bir ileri boyuta giderek internetten istediğimiz mp3 müziği indirerek cep telefonlarımıza, mp3 – mp4 aygıtlarımıza atabiliyor ve hayatımızın her alanında yanımızda taşıyıp dinleyebiliyoruz. Ancak şu bir gerçek ki radyo dinlemenin yeri her zaman başkadır. Şarkıları taker taker internetten aramak, her şarkı bittiğinde hangi şarkıyı açsam diye düşünmek kimi zaman ortamların buğusunu bile bozmaktadır. Oysa ki iyi ve ortama hitap eden bir radyo kanalı açtığınızda sevdiğiniz tarz şarkıların sıra ile çalmasını bekleyebilirsiniz.

Radyo dinlemek oldukça keyifli bir işti. Günümüzde radyolar eskisi kadar popüler olmasa da internetten radyo dinlemek popülaritesini koruyor. İnternette radyo dinlemek için açılmış yüzlerce web sitesi bulunuyor. Ancak bu radyo dinleme web sitelerinin malesef bir çoğu amacına hizmet etmiyor. Radyo dinleme sitelerini açtığımızda genellikle reklamlar arasında kayboluyoruz.Bir radyo kanalı açarken reklamlara girmek, istediği radyo kanallarını web sitelerinde bulamamak insanların hoşlanmadığı olaylardır. Bu nedenle internetten radyo dinlemek isteyenlerin mutlaka ve mutlaka kaliteli radyo dinleme sitelerini ziyaret etmesi gerekmektedir. Girdiğiniz radyo sitesi reklamlar ile boğulmamış ve hemen hemen tüm radyo kanallarını barındıran bir site ise aldığınız zevk de aynı orantıda artış göstermektedir.

Türkiye’de radyolar arasında en çok dinlenen ve tercih edilenler joy türk, kral fm, best fm, slow fm, slow türk, radyo viva, alem fm, radyo seymendir. Bu radyolar geçmişten günümüze kadar çizgisini bozmadan gelmiş ve halk tarafından bilinen, tercih edilen radyolardır. Çalınan şarkılar da kimi zaman nostaljik, kimi zaman güncel şarkılardır. Şarkıların adından da anlaşılacağı gibi slow müzik sevenler için slow türk dinlemek, karışık ve güncel şarkılardan gitmek isteyenler için best fm tarzı radyolar idealdir. İyi ve kaliteli bir radyo dinleme sitesini ziyaret ederek sevdiğiniz radyo kanallarını keyifle dinleyebilirsiniz.