Öncelikle Ozon tedavisine ismini vermiş olan gazı yani Ozon’u bir tanımlayalım. Ozon gazı, aktif bir oksijen molekülüdür. Çok eski tarihlerde kullanılan Ozon tedavisi yöntemi, alternatif tıbbın öneminin artması sayesinde tekrar gündeme gelmiş durumda. Her ne kadar alternatif tıbbın bir ürünü gibi görünse de bu tedaviyi uygulayan uzmanlar ozon tedavisinin alternatif tıpla değil direkt bilimle ilişkili olduğunu ve bilimsel yöntemleri içerdiği için günümüzde de güncelliğini koruduğunu iddia ediyorlar.

Ozon Tedavisi ile İlgili Bilgi İçin Tıklayın
Ozon tedavisinin en önemli özelliklerinden bir tanesi yalnızca bir hastalığın tedavisine yönelik değil bir çok hastalığın ve problemin çözülmesine yönelik olanaklar sunabilmesi. Bu tedaviyi diğerlerinden ayıran bir başka özelliği ise verilme yollarının hem hasta olan kişiye hem de bu kişinin rahatsızlığına göre farklı metodlarla uygulanabilmesi.

Peki bu Ozon maddesi nasıl bir tedavi sağlıyor vücudumuzdaki çeşitli problemlere ? Öncelikle ozon içeriği sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir, mantarları, bakterileri ve virüsleri yok eder. Alyuvarların esneklik gücünü artırarak bu maddenin kılcal damarlardan daha kolay geçmesini sağlar. Hücre içi solunum hızı artırır. Bu hızın artması hücrelerin daha hızlı enerji üretmesine neden olur. Metal zehirlenmelerini engelleyerek vücudumuzdaki fazla kimyasalların atılmasına yardımcı olur. Kanın akışkanlığı artıran ozon, dolaşımı da düzenler. Ozon tedavisi ile aynı zamanda vücudumuz kendi kendini onaracak aksamlarını yeniden keşfeder ve güçlenen sistem ile daha sıhhatli ve kaliteli bir yaşam elde edilir.