Eskiden araba pazarları vardı, sicillerini bilmediğimiz otomobilleri ederi olup olmadığını bilmediğimiz fiyatlara alıyorduk. Bazen bu otomobiller bize aldığımızdan daha fazla masraf çıkarıp sürprizler yapabiliyordu. Ya da sattığımız bir otomobil daha sonra alıcısı tarafından şikayet sebebi olabiliyordu.

Artık bu ezberleri bozan yeni bir otomobil satış pazarı var. Oto.net ikinci el veya sıfır otomobil alım satımında tüm kolaylıkları aynı anda müşterisine sunabiliyor.

9 Aralık 2013 tarihinde ilk sanal ihalesini yapan Oto.net;  Projectz şirketinin bir girişimi. İlk adımını yüzde 10’luk melek yatırımcı ile sanal dünyaya sunmuş. Melek yatırımcı tabiri, kişisel yatırımlarını para edecek fikirlere yatırabilen ve fikrini hayata geçirmek için sermayesi yeterli olmayan girişimcilere destek olan insanlar için kullanılıyor.

Oto.net ile ikinci el galerilere ve otomotiv bayilerine internet üzerinden sunum yapıp satış gerçekleştirilebiliyor. Satış yapanlar ise kiralama şirketleri, filosu olan şirketler, bankalar, bayiler veya kamu kuruluşları olabiliyor.

Bir günde ortalama 20 araç teslimi yaparak haftanın 6 günü bu ihalelere kaynak sağlanıyor. Haftalık olarak 700 üye ihale katılımı gerçekleştiriyor. Bu aileye en fazla katılan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Antalya, Mersin ve Edirne olarak belirlenmiş.

Siz de otomobil almak istiyorsanız, kim bilir artık geleneksel yöntemleri bir kenara bırakmanın vakti gelmiştir.