Ramazan Bayramına sayılı günler kala, şehirlerarası otobüs sektörü umduğunu bulamadı. Vatandaşların artık uçakları tercih ettiğini söyleyen bazı firma çalışanları, Ramazan nedeniyle ek sefer başlatmadıklarını belirtti.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala arefe günü ile birlikte 16-17-18-19 Temmuz tarihleri tatil ilan edildi. Vatandaşların bayram ziyaretlerinde otobüs terminallerini dolduracağı düşüncesinde olan otobüs firmaları bu bayram umduğunu bulamadı. İzmir otobüs terminalinde bazı otobüs firmalarının çalışanları, vatandaşların artık uçakları tercih etmesi nedeniyle ek sefer başlatmadıklarını söyledi.

“ÜÇ GÜN DIŞINDA GARAJ BOŞ”

Bir otobüs firması çalışanı Hasan Yanar, “İş yoğunluğundan mı maddi imkansızlıktan mı bilemiyorum ama yoğunluk 3 gün boyunca var. Ayın 14-15-16’sında yoğunluk var. Onun dışındaki günler boş. Bu bayram garaj sektörü umduğunu bulamadı. Üç günün dışında her şey normal seyrinde. Garajın durumunu görüyorsunuz. İlave araçlar yapamıyoruz. Esnaf sinek avlıyor desek yeri var. Normal günlere göre yüzde 35 yoğunluk ya var ya yok” dedi.

“YOLCU GELSİN DİYE BAĞIRIYORUZ”

Nurol Yanar isimli otobüs firması çalışanı ise yoğunluğun olmaması nedeniyle araçların boş olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yolcu gelsin diye bağırıyoruz ama şuan bir yoğunluk yok. Üç gün dışında yoğunluk yok. Eskiden çok yoğun olurdu. Uçak ortamı daha rahat olunca haliyle herkes uçakları tercih ediyor. Otobüsler artık tercih edilmiyor. Ek sefer koymadık."

MUHABBET KUŞLARI İLE 17 SAAT YOLCULUK

Hatay’daki ailesini görmek için yaz tatili ve bayram tatilini birleştirdiğini ifade eden Pınar Yıldırım isimli vatandaş, uçak bileti bulamadığını ve 17 saatlik otobüs yolculuğu yapacağını dile getirdi. Muhabbet kuşlarını bırakacak bir yeri olmadığı için yanına aldığını belirten Yıldırım, “Muhabbet kuşlarımı bırakacak bir yer olmadığı mecburen onları da götürüyorum. Kuşları otobüse alırlarsa gideceğim, almazlarsa burada kalacağız. Dün son anda zorla bilet bulabildim. Üç saat bilet aradım. Uçakta yer bulamayınca otobüs bileti aldım. 17 saatlik uzun bir yolculuk yapacağız ama sevdiklerim orada olduğu için gidiyorum” diye konuştu.

Tüm online otobüs biletlerinizi Online Terminalim'den alabilirsiniz...