Online işlemler son yıllarda hayatımızın birçok alanında önemli bir yer tutmaya başladı. Özellikle vakit kaybını önlemeleri, çok farklı seçenekleri önümüze sermeleri ve ekonomik olmaları tercih edilir hale getirdi.

Online otobüs bileti hizmeti veren Terminalim.com Müşteri Hizmetleri’nden Mehmet Çelik her geçen gün daha fazla insanın bu hizmeti kullandığını belirtiyor. Çelik, e-bileti bir kere kullananların bu rahatlığı öğrendikten sonra sürekli işlemlerini internet üzerinden yapmaya başladığını söylüyor.

KARŞILAŞTIRARAK SEÇME İMKANI

Mehmet Çelik, insanların normal koşullarda çeşitli otobüs firmalarının yazıhaneleri arasında çok vakit kaybettiğini, zaman zaman aradığı yere, istediği saatte bilet bulamayabildiklerini, ancak online işlemlerde birçok otobüs firmasının tüm seferlerini, fiyatlarını, saatlerini tek ekranda karşılaştırarak, kendileri için en uygun bileti seçebildiklerini anlatıyor.

Halen Varan, Ulusoy, Anadolu Ulaşım, Efetur gibi Türkiye’nin önde gelen otobüs firmaları seferlerinin Terminalim’de tek bir panelden görüntülenip seçilebildiğini söyleyen Mehmet Çelik, “Dileyen yolcumuz en ucuz bileti alıyor, dileyen tek kişilik koltuğu olan lüks ve rahat araçları tercih ediyor. Biz bütün firmaları ve seferleri birarada sunup kısa sürede en uygun bileti seçme fırsatı veriyoruz. Online bilet almak için siteye üye olmak ve ek bir ücret ödemek de gerekmiyor. İşlemi gerçekleştirince bilet numarası telefon ve e-posta mesajıyla anında gönderiliyor. Bu numara ile yolculuk kolaylıkla gerçekleşiyor” diyor.

ERKEN ALIMLARDA DAHA FAZLA VE DAHA İYİ SEÇENEK

Mehmet Çelik, kullanıcılara “Biletlerin sınırsız olmadığını unutmayın ve biletinizi almayı son dakikaya bırakmayın” uyarısında da bulunuyor. Özellikle bayram, tatil, yılbaşı gibi özel günlerde çok büyük bir yoğunluk olduğunun altını çizen Çelik, birçok otobüs firmasının biletlerini satmalarına rağmen kendilerinin bile her talebe yanıt veremediğini, özel zamanlarda biletlerin erkenden tükendiğini söylüyor.

Erken alımlarda daha fazla ve daha iyi seçenek bulunabildiğini hatırlatan Çelik, almayı son günlere bırakanların mağdur olduğunu söylüyor. Bu durumlarda gidecekleri yere bilet bulamayanlara en uygun yerden aktarım yapmayı önerdiklerini, ya da yine Terminalim.com sitesi üzerinden uçak bileti almaya yönlendirdiklerini söylüyor.

Mehmet Çelik, açılan yeni havaalanları ve havayolu firmalarıyla Türkiye’de havayolu kullanımının çok yaygınlaştığını ve ucuzladığını da belirterek THY, Anadolujet, SunExpress gibi birçok havayolu firmasının biletlerini de karşılaştırarak alma fırsatı sunduklarını ve zaman zaman otobüsten ucuz, ya da aynı fiyata ucuz uçak bileti bulunabildiğini söylüyor.