Şanslı bir dönemde yaşıyoruz. Zira bilgisayarın gelişimi ve ona bağlı olarak internetin yaygınlaşması pek çok şeyin çehresini değiştirmiş durumda. Kuşkusuz bu gelişimden en büyük payı alan da film sektörü oldu. Hem biz kullanıcılar hem de site sahipleri için büyük avantaj sağladı bu gelişim. Ücretiz online film izleme siteleri pek çok filmi anında ekrana getirerek sinemaseverlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Böylesine yoğun bir ilgi de pek çok online film sitesinin açılmasına sebep oluyor.

Film endüstrisi artık Hollywood’un tekelinde değil. Özellikle başta Güney Kore sineması olmak üzere film sektöründe pek çok dişli rakip var. Bu denli yoğun olan bir piyasada yılda yüzlerce filmin piyasaya çıkması da kaçınılmaz. Üstelik sinemaseverleri çok memnun edecek bir uygulama. Fakat bu durum online film siteleri için bir zorluğu da beraberinde getiriyor. Filmlerin sınıflandırılması ya da diğer bir deyişle bedava film izlemek, için kurulan sitelerdeki film kategorileri.

Online film izleme sitelerine olan ilgi yoğun. Yoğun olduğu kadar bu ilgiyi siteye aktarmak bir o kadar da zor bir iş. Site kullanıcıyı kendi linkinden başka bir yere kaymasını istemiyorsa çok iyi bir ara yüze sahip olmalı. Yani kullanıcı neyi arıyorsa sitenin ara yüzünde rahatlıkla bulabilmeli.2010 öncesi bir filmi izlemek istiyorsa bu kategori elinin altında ve mümkün olan en fazla film seçeneği ile olmalı.

Film kategorinin en iyi şekilde dizayn edildiği, onlinefilmizlesek.org bunu başarmış görünüyor. Zira site Yeşilçam filmlerinden animasyona, dizi kategorilerinden, Cüneyt Arkın filmlerine kadar 60 a yakın kategoriye ayrılmış durumda. Kısaca sinemaseverler istediği her filmi bu sitede bulabilir.