Online bilet satışında çıtayı yükselten Biletall AŞ, uluslararası pazarlarda yakaladığı ivmeyi hızlandırmanın planlarını yapıyor. Şirket, bu kapsamda yurtdışında gerçekleştirdiği işbirliği bağlantılarına yenilerini eklemek için yeni yılı bekliyor.

“Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi” adlı projeyle aldıkları TÜBİTAK desteğinin ardından 2006 yılında kurulan Biletal AŞ, web siteleri, 7/24 çağrı merkezi, seyahat acenteleri, kiosklar, mobil uygulamalar, ulusal ve uluslarası seyahat servisleri ile hizmet veriyor.

Bilet all’da günlük yaklaşık 6 bin adet bilet satışı gerçekleştiğini belirten şirketin genel müdürü Yaşar Çelik, bu yıl ise 1 milyon 800 bin adet bilet satışı hedeflediklerini söylüyor. Çelik, “Anadolu’dan böyle bir projenin çıkması, ulusal ve uluslararası bir çok başarılı projeye imza atmamız sektörü oldukça şaşırttı. En son Türkiye Bilişim Derneği, Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu, Ulaştırma Bakanlığı ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Bilişim Yıldızları 2014 Yarışması’nda ödül aldık. Yedi kategoride düzenlenen yarışmada e-ticarette birincilik ödülüne layık görüldük” açıklamasını yapıyor. Geçen yıl 40 milyon liralık ciro elde ettiklerini açıklayan Çelik, bu yıl 72 milyon lira, 2015'te de 120 milyon liralık ciroya ulaşmayı planladıklarını açıklıyor. Çelik, “Şu anda bin olan acente sayımızı da bin 400’e, bir html kodu olan iframe sayımızı da 823’ten, bin 200’e çıkaracağız. Yıllık ortalama 250 bin biletin satıldığı otobüs bileti pazarından, önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 15’lik pay almak istiyoruz” diyor.

YANDEX’İN VE AVEA’NIN DA SERVİS HİZMETİNİ VERİYOR

Uluslararası alanda yaptıkları çalışmalara değinen Çelik, Rusya merkezli arama motoru Yandex’in “seferler servisi” hizmetini sunduklarını vurguluyor. Çelik, aynı zamanda Avea’nın “seyahat servisi” hizmetinin de şirketleri tarafından sağlandığını belirtiyor. Çelik, “Türkiye’de bulunan otobüs biletlerinin yurtdışında da satılması için Yandex, Güney Kore’deki online seyahat acentesi Hoteltira, Kanadalı busbud.com, Brezilya’daki clickbus.com ile işbirlikleri yaptık” bilgisini veriyor.

SON 5 YILDA CİROSUNU 22 KAT ARTIRDI

İnternetten bilet satışının beklenenden daha hızlı ilerlediğine dikkat çeken Çelik, “Ciromuzu son beş yılda 22 kat artırdık. Türkiye’ye gelen turistlerin de ülkedeki havayolu ve karayolu biletlerini satın alarak seyahat etmesi internetle mümkün hale geldi. Biz de yaptığımız işbirlikleriyle, şehirler arası otobüs firmalarının ürünlerini dünyaya sunmasını sağlıyoruz” değerlendirmesini yapıyor. “Bugün ortalama yüzde 15’lerde olan internetten bilet satış oranın 2023’te yüzde 40’lara ulaşacağını tahmin ediliyoruz” ifadelerini kullanan Çelik, kiosklar ve çağrı merkezlerinden yapılan bilet satışlarının da artacağını düşündüklerini vurguluyor.

Çelik, “Bu kapsamda şirket olarak bütün satış kanallarında ürünlerimizi çeşitlendireceğiz. Şu anda online kanallarda ürün sepetlerinde bulunan otobüs biletleri ve uçak biletlerinin yanına önümüzdeki yıl İDO ve TCDD biletlerini de ekleyeceğiz. Böylece Kayseri’de temeli atılarak uluslararası bir noktaya ulaşan ‘Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi’ adlı TÜBİ- TAK projemiz 2023 vizyonunda uluslararası arenada daha iyi bir noktada konumlanacak” diyor. (Kaynak:dünya.com)