Uzun ve sıcak bir yaz tatilinin ardından okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. Yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla, okul alışverişini son dakikaya bırakmak istemeyen aileleri alışveriş telaşı sardı. Kalem, defter, suluk, çanta gibi pek çok okul malzemesinin arasında çocuğunuzun okulda geçirdiği vakit ve yaptığı aktiviteler göz önüne alındığında ayakkabı seçimi önemli bir sıraya yerleşiyor. Çocukların okulda geçirdiği uzun vakitler düşünüldüğünde, onların ayaklarını rahat ettirmek için alışveriş öncesinde birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.

İlerde olası bir ayak sorununun önüne geçmek için seçtiğiniz ayakkabıya dikkat!

Yetişkin yaşlarda yaşanan bel, sırt ve ayak problemlerinin çoğunlukla çocukluk dönemlerinde kullanılan yanlış ayakkabı tercihinden kaynaklandığı bilinmektedir. Bu sebeple bebeklikten ergenlik dönemine kadar ayakların şekillenmesinde giyilen ayakkabılar büyük önem taşıyor. Peki, yetişkin yaşlarda ayakkabı kaynaklı olası sorunların önüne geçmek için ayakkabı alırken nelere dikkat etmek gerekmektedir?

 Okul ayakkabısı seçilirken özellikle esnek yapıda olan ayakkabılar tercih edilmelidir. Esnek ayakkabılar ayağın gündelik kas hareketlerini yapmasına imkan sağlayarak Kas gücü gelişimini destekler. Seçilen ayakkabılar çocuğunuzun ayağını sıkmamalı ve çok bol olmamalıdır. Topuk ve burun kısmı dar olmamalı parmak ve topuk hareketlerine olanak sağlayacak şekilde oval yapıya sahip olmalıdır. İç taban yapısı ayağın iç kavisini destekleyecek şekilde tasarlanmış anatomik yapıya sahip olmalıdır.

Doğru Okul Ayakkabısı Nereden Ve Nasıl Alınmalı?

Okul alışverişinde alınacak ürün kadar güvenli ve kolay alışveriş de önem kazanmaktadır. İşte bu noktada sağladığı hız ile online alışveriş bir adım ön plana çıkmaktadır. Online alışverişlerde satılan markaların orijinalliği ve satış sonrası hizmetlere özellikle dikkat etmek gerekmektedir. İşte tamda bu noktada müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesi ile rakiplerinin önüne geçen TakaTuka.com dikkat çekiyor. 2012 yılından beri online ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren TakaTuka.com, Crocs ve Stride Rite markalarının da yetkili online satış sitesi. Türkiye’deki en geniş çocuk ürün segmentine sahip olan TakaTuka.com’da Crocs, Stride Rite, Vicco, New Balance, Geox, Saucony ve Ceyo gibi pek çok markanın çocuk ayakkabılarını sunuyor. Türkiye’de ve dünyada ayak gelişimine destek sağlayan pek çok markanın çocuk modellerini sitede sunan TakaTuka.com sağladığı satış sonrası hizmetleri ile de dikkat çekiyor. TakaTuka.com, okul döneminin yaklaşmasıyla bünyesinde yer alan okul ayakkabıları ile hem ailelerin hem de çocukların beğenisini kazanıyor. Özellikle Vicco okul ayakkabıları ile yüzlerce modeli ziyaretçilerine ücretsiz kargo imkanı ile sunuyor.

En iyi hizmeti, sorunsuz şekilde sunmak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak amacıyla, müşteri odaklı hizmet anlayışını her süreçte ön planda tutan TakaTuka.com, ücretsiz kargo, birçok markada aynı gün kargo, 30 gün ücretsiz iade ve değişim garantisini tüketicilerine sunuyor. Online alışverişte güvenlik önlemlerinin gerekliliğinin bilicinde olan ve müşteri güvenliğini ön planda tutan TakaTuka.com, müşterilerinin güvenli ve kolay alışveriş yapılabilmesi için teknolojik alt yapısını gelişen teknolojiyle birlikte sürekli yenilemeye devam ediyor.